Plamuur voor diepe kieren in trap

Emve

 • #1
Ik ga onze 2 open trappen laten bekleden met tapijt. Ter voorbereiding moet ik de rubberen antislipprofielen verwijderen omdat deze boven de tredes uitsteken.

Gevolg: 2 uitgefreesde kieren in iedere trede, ongeveer 1 cm diep en bijna 1 cm breed. In totaal gaat het om 30 treden.

Wie kan mij vertellen welke plamuur (of iets anders) ik het beste kan gebruiken om deze kieren (die over de breedte van de trap lopen) te vullen? Bij de bouwmarkt zie ik wel plamuur die op het oog geschikt is, maar 200 of 400 gram is net voldoende voor een paar tredes. En dat spul is best prijzig.

Wie kan mij helpen?

alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Gewoon houten latjes erin lijmen en de bovenkant glad schuren indien nodig.
  De latjes zijn bij de bouwmarkt vaak wel te koop.
   

  Greenies

  • #3
  Het idee van anti slibprofielen is juist dat ze boven de trede uitsteken. Anders werken ze natuurlijk niet. Maar dat terzijde.

  Je kan ook houtrotvuller gebruiken. Lijkt mij dat dit prima voldoet om grotere gaten weer op te vullen.

  Of een klein latje op maat zagen en die er in lijmen kan ook nog.
   

  BertPleizier

  • #4
  Greenies schreef:
  Het idee van anti slibprofielen is juist dat ze boven de trede uitsteken. Anders werken ze natuurlijk niet. Maar dat terzijde.
  De topicstarter geeft aan dat de trap bekleed gaat worden met tapijt. De anti slipprofielem (slib = afzetting op de bodem van beekjes en rivieren met stromend water ;)) moeten er daarom uit.

  Maar zoals gezegd, latjes er in lijmen, eventueel met bruisli) en daarna vlak schuren of met een bovenfrees even de latjes glad frezen met de trede.
   

  Emve

  • #5
  Dank voor de reacties.

  Ik heb bij een houthandel een latje gevonden dat de kier voor 2/3 deel vult. Beetje vullende montagekit er onder, latje er in, daarna afwerken met houtrotvuller. Prima oplossing!
   

  BertPleizier

  • #6
  Dat is nog omslachtig hoor. Je kan beter bij de houthandel latjes laten zagen uit een plaat of plank die zo goed als passend zijn. Dan is inlijmen voldoende en hoef je niet met houtrotvuller aan de gang.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu