Kozijn: kitten, plamuren - niks 'pakt'

Jes303

  • #1
Hallo allemaal,
recentelijk zijn mijn ramen voorzien van nieuw glas en glaslatten.
De houten kozijn-dorpels en stijlen zijn wel behouden.
Tijdens het weghalen van het oude glas zijn er beschadigingen in het houtwerk ontstaan bij de rand van het glas, en bij het plaatsen van het nieuwe glas is dit min of meer opgevuld door de beglazingskit die tussen het hout en het glas is gespoten.

Dit is echter nogal grof gedaan en je ziet duidelijk een gekartelde overgang tussen het hout en de kit, die ook enkele mm lager 'ligt'.

Ik heb met overschilderbare acrylaatkit geprobeerd dit te egaliseren, maar dit werd lelijk en bovendien hechtte het niet goed aan de beglazingskit.
Eraf gehaald en toen een licht groefje gemaakt tussen te beglazingskit en het hout, om hier vervolgens een dun laagje plamuur erop te smeren in de hoop dat de plamuur zich kon vasthouden aan de groef en en hout.
Dit het wel op het hout en in de groef en het werd wel mooi glad maar daar waar de beglazingskit lag kon ik met m'n vinger er zo af rollen.

Waarmee kan ik nou het beste deze oneffenheden wegkrijgen?
Ik kan moeilijk de beglazingskit weghalen lijkt me (?)
Ik zal proberen een fotootje ervan te maken om wat meer duidelijkheid te geven.

Alvast bedankt.
 

Fiesiekus

  • #2
Heb hetzelfde gehad (zelf lekkage via de kitrand). Glazenier erbij gehaald, die heeft met sanleymes schuin tegen het glas aan de oude kit weggesneden en over het restant kitlaagje een nieuwe beglazingskitrand gelegd en afgestreken. Weer glad en waterdicht resultaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu