Plafondspotje vervangen

JWvK84

  • #1
Ik zag al eerder een berichtje staan met een soortgelijk probleem, maar dit gaat nog iets verder. Ik heb plafondspotjes die in een keer uitgevallen zijn, en wil ze daarom vervangen. Ze zitten alleen muurvast aan het plafond, er zitten geen veren voor, en aan de binnenste ring tjotteren en draaien werkt ook niet. Maw ik ben ten einde raad :(. Heeft iemand tips om toch het spotje eruit te draaien? Super bedankt!

 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Druk het lampje eens recht omhoog, dit is een 230v halogeen lamp die met 2 veren aan de lampvoet in de ring gedrukt word.
Druk de lamp naar binnen en dan kan je hem omdraaien en de lamp verwijderen.
 

JWvK84

  • #3
Tks. Heb het net geprobeerd, maar als ik het lampje zelf recht omhoog druk, zit hij muurvast. Dus nog niet gelukt :(. Er zal vast een trucje zijn om het los te schroeven :)
 

JWvK84

  • #4
Het lijkt bijna wel alsof de hele fitting meedraait als ik druk en het aan het lampje draai. Want het lampje kan ik prima draaien, een paar rondjes, en dan gaat het wat stroefjes.
 

Tiho

  • #5
Omdat de draden dan al aardig in elkaar gedraaid zitten! Je moet niet aan de lamp draaien. Kun je de buitenste ring niet naar beneden loshalen misschien? Voorzichtig trekken niet draaien.
 

JWvK84

  • #6
De ring naast het lampje zit aardig vast, de buitenste ring ook. Tks nogmaals!
 

MarkVRW

  • #7
De ring die direct om de lamp zit dien je los te maken, door een neerwaartse beweging. De binnenste ring bedoel ik dus.

Pak even een platte schroevendraaier, en zet deze VOORZICHTIG tussen halogeenlamp en ring en draai hem naar rechts. Doe dit op meerdere plekken en neem hier even je tijd voor.

Niet draaien, daar zijn deze armaturen niet voor gemaakt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu