Plafondplaat vuller

Cleenew

  • #1
Tegen onze plafond van houten balken en latten heb ik gipsplaten tegenaan geschroefd. De naden wil ik graag afwerken en latexen zodat het strak plafond wordt. Nu is op de markt verscheidene vullers van verscheidene merken te koop. Deze allemaal zijn vrij prijzig.

Nu zijn mijn vragen, zijn de vullers echt nodig (en speciaal) of kan ik het vullen met stuc. Mijn tweede vraag is, wat is "rigiplast" of "joint finisher" en is deze nodig voor een strak plafond.

Laatste vraag: vanwege de houten balken en latten, kan de plafond gaan "bewegen", is het dan verstandig de naden te versterken met papier/gips band.
 

Ronald63

  • #2
Vullers zijn echt nodig om een mooi en strak plafond te krijgen.Gebruik geen stuc, dit is te grof als je wilt afwerken met latex. Voor een plafond gebruik je het best een papierband in de naden.

Smeer eerst een laagje filler in de naden, druk het papierband goed in de filler, zet de naad goed vol met filler en strijk het vlak.
Goed laten drogen en even licht een schuurpapiertje eroverheen halen.

Dan afsmeren met finisher. Laten drogen en weer een licht een schuurpapiertje eroverheen halen, vooral langs de naad om de aanzetten weg te halen.

Succes, Ronald
 

EdP

  • #3
Ik kan je alleen maar melden dat ik zelf met rigiplast de naden en de schroefgaten heb gevuld en het resultaat mag er wezen. Supergladde afwerking. Niet vergeten: diepgrond voor je gaat sauzen.

O ja, ik heb inderdaad ook geschuurd en ja, dat geeft een ontzettende stofbende. Draag een stofmasker en een stofbril.
 

Cleenew

  • #4
Bedankt voor de adviezen. Andere vraag, waar kan ik deze papierband kopen. Ik zie wel de gaasband maar geen papierband bij de groothandel.

En heeft iemand ervaring met de "gold compound", vuller en finisher ineen.
 

EdP

  • #5
Sorry, ik bedoelde dat ik de naden en gaten heb gevuld met gipsplaatvuller en daarna afgewerkt met rigiplast, dus niet in 1x.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu