Systeemplafondplaat i.p.v. gipsplaat

MatVin

  • #1
Beste klussers,

Al vele malen ben ik geholpen door creatieve oplossingen die ik hier op het forum heb gevonden, helaas kon ik deze vraag nog niet eerder vinden.

Het gaat om het volgende, ik ben momenteel bezig met het isoleren v/d zolder, het rachelwerk en de isolatie zit er voor de helft in en we zijn nu aan het kijken naar de afwerking. Normaal gesproken zouden we kiezen voor standaard gipsplaten (60x200), maar aangezien de werkruimte op zolder krap is, evenals de trapopgang ben ik aan het kijken naar een alternatief. Nu kan ik goedkoop aan een partij systeemplafond platen komen (60x60 Armstrong). Aangezien deze veel beter hanteerbaar zijn lijkt mij dit een prima alternatief, ik zou deze dan op het rachelwerk schroeven en daarna afwerken/sauzen. Mijn vraag aan jullie, is dit een verstandig plan? Wat zijn eventueel verschillen tussen de platen waar ik rekening mee moet houden?

Alvast hartelijk dank voor jullie input!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoe zit het me de damprem!!!!!
 

MatVin

  • #3
Hiervoor heb ik een folie geplaatst op het rachelwerk, dat is toch voldoende? Daarover heen wil ik de systeemplafond platen bevestigen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
OK.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Ik ben niet zo enthousiast erover om dat soort platen vast te schroeven op rachels. De schroeven gaan niet goed hechten, of je moet er (hele) grote ringen onder gaan plaatsen.

Stucen kan in ieder geval niet. Het is steenwol, daar gaan de laagjes van los als je er gewicht aan hangt.

Denk ook na over de naden en de kwetsbaarheid van de platen.

Ik denk dat even doorsparen en gipsplaten kopen uiteindelijk een betere keus is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu