Gipsplaat stucen in een houtskelet woning wel of geen voegenvuller gebruiken ?

fritsp1989

 • #1
Beste forum leden,

Ik ben begonnen met het plaatsen van 9,5mm RK gipsplaten van knauf omdat ik deze uiteindelijk wil stucen 10mm (vanwege de werking van het houtskelet).
Echter kom ik er niet aan uit ik heb de naden geplakt met gaasband maar nu hoor ik vanaf verschillende kanten dat ik vezel sterke voegenvuller moet gebruiken om de naden nog dicht te zetten voor het stucen en andere zeggen weer dat het niet nodig is omdat er gewoon overheen gestuct gaat worden.
Mijn vraag wat is nu wijsheid ?
Eerst voegen vullen gebruiken en dan stucen of gaasband erop en gewoon met stucen beginnen.
Let op huis is wel scheur gevoelig.

Grtjes Frits
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • plezierklusser

  • #2
  Zelf heb ik al 2 wanden met gipsplaten gestuct en heb daar in beide gevallen gewoon direct stuc op aangebracht. Het lijkt me dat zo'n speciale vuller meer is voor de droogbouw waarbij men meteen een vlak resultaat wil, ongedacht de verdere afwerking. Ik denk dat het bewapeningsband meer doet tegen scheuren dan een ander soort gips, dus persoonlijk zou ik daar niet een ander materiaal voor aanschaffen en gewoon meteen stucen.
   
  • Like
  Waarderingen: fritsp1989

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu