Plafondenmuren isoleren met oude systeemplafondplaten

Jluypen82

  • #1
Hallo mede klussers,

nieuw hier op het forum maar al wel een redelijk ervaren klusser. op dit moment mijn 3e huis aan het verbouwen waarbij we een extra zolderkamer gaan creeren.

Ik ben bezig met een verbouwing van mijn bovenverdieping. Omdat we de zolder gaan voorzien van een dakkapel en de oude balklaag niet afdoende is heb ik besloten een volledig nieuwe balklaag te plaatsen. We zullen dus alle plafonds op de verdiepingslaag net als een aantal scheidingswanden vervangen. Aangezien ik op de zolder zo veel mogelijk sta hoogte wil hebben en hier iedere cm welkom is wil ik de balklaag iets laten zakken(+-5-7 cm, onderkant balk zal dan op 232 cm komen). Om het gevoel van ruimte zoveel mogelijk te behouden wil ik tussen de balken isoleren. de nieuwe balklaag zal bestaan uit 6*16 balken.

Nu kan ik uit de sloop van een kantoorpand (bj+-1990)gratis plafondtegels krijgen (60*120). Voor mijn gevoel hebben deze een vrij goede isolerende werking, zowel akoestisch als thermisch. De platen zijn een paar (max 2,5) cm dik en zouden dus in twee lagen overlappend aangebracht kunnen worden. In de eerste laag kan dan de electra gewerkt worden. Uiteindelijk houd ik dan 2*2.5+18=7 16-7=9 cm over. daarnaast zijn de platen makkelijk te snijden/verwerken en overlappend aan te brengen.

heeft iemand van hier ervaring mee of ziet een probleem wat ik op dit moment niet zie.Misschien bepaalde producteigenschappen die verwerking op deze manier niet toestaan? ook hoor ik graag tips om tijdens de constructie van de verdiepingsvloer al rekening te houden met de akoestische belasting.

alvast bedankt!

mvg jules
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Die platen zijn van steenwol? Dan zijn ze prima geschikt als isolatie van een tussenvloer.

Is het plan het plafond tussen of onder de balken te maken? Onder de balken is akoestisch beter. Er zijn meerdere manieren een vloer beter geluidsisolerend te maken. Je kan er bv. fermacell platen op leggen.
De elektra zou ik niet door de isolatie leggen maar er onder.

Heeft een constructeur naar de nieuwe vloer gekeken? De zoldervloer is er meestal ook voor de spatkrachten. Deze vloer verlagen heeft gevolgen voor de kap. De constructeur is ook nodig voor de vergunning.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
In het verleden is er in plafondplaten asbest verwerkt.
Zorg even dat je zeker weet dat dat er niet inzit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu