Plafond isoleren tegen geluid

MarcoVDM

 • #1
Beste leden,

Wij zijn bezig met een flinke verbouwing van ons huis en hebben de plafond er compleet uit gehaald, alleen de draagbalken zijn nog aanwezig. De balken zijn 170x90 en h.o.h. varieert tussen de 50 en 60. Nu ben ik een verlaagd metal stud plafond aan het maken met de C60/27 profielen die ik ga ophangen aan de draagbalken met normale ankers en nonius hangers daar waar het plafond meer verlaagd wordt.

Zowel de begane grond als de 1ste verdieping worden verwarmd en bewoond door onszelf, ik zou dan ook puur willen isoleren tegen geluid. Helaas kan ik bovenop de vloer niet meer toepassen dan een laminaat ondervloer van +- 8mm dik. Kan ik nu het beste steenwol bovenop de metal stud plafond leggen of beter tussen de balken klemmen?

Verder nog een vraag over het plafond van de 1ste verdieping. Ook hier komt een iets verlaagd plafond. Echter gaan we op de vloer van de 2de verdieping wel fermacell platen leggen. Is het dan nog nodig om in het plafond te isoleren? Ook hier worden beide verdiepingen (dus 1ste en 2de) verwarmd en door onszelf bewoond.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • MarcoVDM

  • #2
  Beste leden,

  Ik ben inmiddels toegekomen aan de plafond tussen de 1ste en 2de verdieping. Deze willen we zo goed mogelijk isoleren (tegen geluid) omdat we zelf op de 1ste verdiepingen zullen slapen en mogelijk toekomstige kinderen op de 2de verdieping.

  Wij willen aan de onderzijde van het plafond glas of steenwol plaatsen en aan de bovenzijde van de vloer fermacell platen leggen. Nu de vraag, kunnen we het beste de glas/steenwol tussen de balken stoppen (en zoja, helemaal tegen de vloerplanken aan of juist een stukje lucht ertussen laten) of juist beter onder de balken op het metal stud regelwerk?
   

  cool1

  • #3
  Gezien het feit dat u in 2 mnd nog geen reactie heeft gekregen zal waarschijnlijk het gevolg zijn van de 'moeilijkheid-factor'. isoleren tegen geluid is voer voor specialisten. Natuurlijk zal glas of steenwol wel iets tegen houden maar veel resultaat zou ik hier niet van verwachten. Beter dat u contact opneemt met een gespecialiseerd bedrijf om wat verschillende opties te verkrijgen. U leert daar ongetwijfeld iets van. Veel succes !
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu