Plafond isoleren tegen geluid - loopgeluiden van de bovenburen

Boo1900

 • #1
Hi iedereen die mee wil denken!

Ik woon in een jaren 30 appartement en heb last van loopgeluiden van de bovenburen. Vooral 's avonds / 's nachts klinkt het hard(er) door omdat er dan weinig omgevingsgeluiden zijn. Nu zeg ik er meteen bij: ik kan niet goed tegen burengeluiden, het is meer mijn probleem dan dat van de buren. Ik sta verder op goede voet met ze, het zijn geen stampende olifanten en ze hebben ook een goede ondervloer. Maar het is gewoon gehorig... Mijn idee om toch wat geluid te verminderen, is om geluidsisolatie tegen het plafond te plaatsen. Er zitten nu onafgewerkte gipsplaten in, dus er moet sowieso wat aan gedaan worden. Maar mijn vragen zijn: gaat dit uberhaupt zin hebben? Of is het eigenlijk weggegooid geld om het te isoleren omdat het effect mogelijk minimaal is? Zo ja, wat voor geluidsisolatie moet ik aan denken om te plaatsen? Ik laat het sowieso uitvoeren, maar dacht; pijl eerst even hier voordat mij iets aangesmeerd wordt waar ik straks maar minimaa effect van heb. Bedankt voor het meedenken!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Als de gipsplaten (nog) niet afgewerkt zijn, is het raadzaam ze weer te verwijderen en om de tussenruimte vol te stoppen met steenwolplaten, en daarna opnieuw de gipsplaten aan te brengen.
   

  Boo1900

  • #3
  Ok bedankt! Dan ga ik kijken naar iemand die dat aan kan brengen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu