Plafond isolatie - bovenzijde is geïsoleerd - nut isoleren plafond

Bloodnose

 • #1
Het platte dak is aan de koude zijde (buiten/boven) geïsoleerd met Kingspan isolatieplaten met een geschatte dikte van 30-50 mm. Het plafond onder dit dak (warme zijde) ligt momenteel open en ik vraag mij af of het noodzakelijk of nuttig is om alsnog plafondisolatie toe te passen, en hoe moet deze er dan uitzien (dikte? materiaal? dampfolie?). Voor mij zijn de kosten van wel of niet isoleren geen overweging, mij gaat het alleen om het nut en effect van we/niet isoleren. Plafond diepte is overigens 150mm.

Mvg Willem
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Impie

  • #2
  Bij na-isolatie van platte daken is glas/steenwol met een klimaatfolie gebruikelijk.

  In principe heeft het wel nut ja; afhankelijk van wat parameters wordt je isolatie dan 2 tot 3 keer zo goed. Of dat nut heeft, hangt ook van het gebruiksdoel af. Bij een leefruimte heb je daar meer profijt van dan bij een garage.
   

  Bloodnose

  • #3
  Dank je wel Impie! De ruimtes betreffen berging, hal, toilet en keuken (deels) dus dat heeft wel effect.
  De balken zijn 150mm, welke dikte glas/steenwol is dan te adviseren? Je leest veel diverse adviezen: volledig opvullen vs. ruimte overlaten. Door de bomen zie ik het bos niet meer......
   

  Impie

  • #4
  Ruimtes vrijlaten zou je in jouw geval alleen aan de onderkant doen om kosten te besparen met de dikte van de isolatie. Je hebt geen ventilatie tussen je dak en isolatie, en dus is het (in ieder geval met zachte isolatie als glaswol) beter om daar geen ruimtes te laten om het risico op condensatie te verminderen.

  Het meest economische is waarschijnlijk om glaswol van 16cm te kopen; dat is één van de meestgebruikte maten en is vaak zelfs goedkoper dan rollen van 14 of 15 cm. Let daarbij wel op dat je geen aluminium damprem hebt op de glaswol, want dat stoort met de klimaatfolie.

  Tot slot: let goed op dat je de klimaatfolie zorgvuldig plaatst en alle randen luchtdicht afwerkt met geschikte tape.
   
  • Like
  Waarderingen: Bloodnose

  Bloodnose

  • #5

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu