Plaatsen stalen H-balken voor aanbouw

Richardepke

 • #1
Beste allemaal,

Ik ga over 4 weken beginnen met het plaatsen van een HSB aanbouw. Deze komt over de gehele breedte van de woning, 5,62mtr. De diepte wordt 2,5mtr.
Nu zijn er gisteren al 3 palen geheid voor de fundering, allemaal niet zo spannend. Tot zover wil het allemaal wel lukken. Waar ik echter een beetje huiverig voor ben is de doorbraak van de woning. Ik heb door een constructeur laten bereken wat er aan stalen draagbalken geplaatst moet worden om de gevel op te vangen. Dat worden boven twee balken van 180mm hoog, 1 voor het buitenblad en 1 voor het binnenblad. Deze komen te steunen op 4 kolommen welke weer op 2 horizontale onderbalken komen te staan. Nu is het weghalen van de buitengevel niet het grootste probleem, dit kan opgevangen worden door een stand-alone stempel oid. Waar het mij omgaat is de binnengevel of binnenblad. Hoe kan ik dat het beste doen. Ik dacht zelf aan een stuk of 7 korte H-balken door de gevel te steken en deze dan weer op te vangen met betonstempels. Is dit een passende oplossing of zijn er hiervoor andere mogelijkheden die minder omslagtich zijn? Hoor graag van jullie!! :lol:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Het makkelijkst is dit te vragen aan de constructeur, die kent de situatie ter plekke.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu