Advies kosten stalen ligger plaatsen

Paulh76a

 • #1
Heel graag hoor ik jullie advies op het volgende:

We gaan onze badkamer verbouwen en gaan een gedeelte van een slaapkamertje bij de badkamer trekken. hiervoor is het nodig dat een dragende muur van 2,5m geheel verwijderd wordt en er een stalen balk wordt geplaatst. deze klus kan ik niet zelf uitvoeren daarom heb ik offerte aangevraagd om dit te laten doen. het slopen van de bestaande muur ga ik wel zelf doen. de constructieberekening hebben we al laten uitvoeren: het wordt een stalen profiel (he160a) die aan een kant op een koker komt te staan (100.100.50) en aan de andere kant steunt op de buitengevel. hiervoor moet wel een stukje van 50x40cm worden opgemetseld waar de ligger op komt, advies is ook hier een oplegplaat te gebruiken voor een goede lastenverdeling.

en nu de kosten: de offerte voor het plaatsen van de stalen ligger onder spanning en het stukje metselwerk inclusief materialen en dus exclusief sloopwerkaamheden komt op 4000 euro. hier schrok ik toch wel van. heeft iemand van jullie zicht op wat zo'n klus mag kosten en waar hem de hoeveelheid werk in zit? is de ligger misschien heel duur?

bedankt voor jullie reacties!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Als u de forumregels gelezen had kon u weten dat dit soort vragen hier niet beantwoordt worden, slotje dus.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu