Plaatsen handdoekenradiator

bstonez

  • #1
Beste mede forumleden,

Ik ben van plan deze week een handdoekenradiator in mijn net gerenoveerde badkamer te plaatsen. Ik heb hiervoor al 2x 15mm leiding aan de andere kant uit de douchewand laten komen om hier de radiator op aan te sluiten.

Omdat ik voor het bevestigen van de radiator in de tegels moet boren probeer ik alles het liefst zo degelijk mogelijk aan te schaffen zodat de kans zo minimaal mogelijk is dat ik met ongebruikte gaten in mijn tegels kom te zitten.

Het valt mij alleen op dat de hoogte van de voetventielen afwijkt per merk . Als ik het goed begrepen heb bepaald de hoogte van dit haakse voetventiel uiteindelijk ook de hoogte van mijn handdoekenradiator.

Nu ben ik dus bang dat als mijn voetventiel kapot gaat en ik een vervangende moet kopen dat deze in afmetingen weer afwijkt van het oude voeteventiel en dat ik dus weer opnieuw gaten moet boren om de handdoekradiator op te hangen.

Is deze zorg terrecht of zit er in de meeste haakse voetventielen verstelbereik zodat ik enkele millimeters in hoogte op kan vangen?

Hebben jullie nog advies voor een bepaald merk? Is dampfos goed, thermrad? Mijn radiator is van Vasco.

Groeten,
Een enthousiaste doe-het-zelfver!
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Koop twee van elk ventiel dan gaat er waarschijnlijk nog een kapot.
Mocht het toch gebeuren dan heb je een reserve.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu