Plaatsen glazen douchewand

C0redump

  • #1
Hallo,

Ik heb een inloopdouche die schuin afloop naar een goot, ongeveer een cm per meter. Nu willen we op het schuinaflopende gedeelte een glazen wand plaatsen. De wanden die bij de kluswinkels verkocht worden zijn allemaal gemaakt voor rechte vloeren, dus we zijn aangewezen op iets op maat gemaakt. Ik heb inmiddels een bedrijf gevonden die gehard glas precies op de gewenste maten kan maken, maar ze leveren geen montage middelen.
Mijn vraag daarom, hoe kan ik dit nou bevestigen?
Het is een plaat van 200x140, en aan de ene kant is ie dus 1,4cm langer dan aan de andere kant. De plaat komt aan 1 zijde tegen de vloer(onderkant), en een andere zijde(langste kant) tegen de wand. Zowel vloer als wand zijn volledig betegeld.
Bij de doe-het-zelf zaken heb ik vooral oplossingen gezien met 2 bevestigingspunten per zijde, maar dan heb je een kleine spleet waar in ons geval zeker water onder zal doorlopen. Ik zat dus zelf te denken aan U profielen over de hele zijde. Maar hoe doe je dat, hoe zorg je dat de plaat goed vast komt te zitten en kan je de plaat zomaar koud in een aluminium profiel plaatsen?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Ga naar een sanitair specialist daar kunnen ze de wand op maat bestellen met de juiste montage middelen erbij precies zoals u het wil hebben.

Geen risico op breuk bij de montage en ziet er dan ook nog professioneel uit.

Vr Gr en succes ermee
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Een douche wand hoort normaal ook op een vlakke vloer te staan die waterpas ligt.

En goede bevestiging aan wand en vloer en eventueel een plafond steun op het einde, is toch wel een vereiste met een plaat met deze afmeting.

Heb je ook al gekeken, of je zo een grote glasplaat uberhaubt wel de badkamer inkrijgt.
Als de badkamer boven zit, dan lukt dat bij de meeste niet, omdat de trap een draai maakt.
 

C0redump

  • #4
Tsjah...de vloer is nou eenmaal zo, daar kan ik nix meer aan doen. Ik heb t aan laten leggen door een mij bekende timmerman/loodgieter tegen een vriendelijke prijs. In de veronderstelling dat de man wist waar hij mee bezig was en ik er sowieso geen kaas van gegeten heb, heb ik m maar gewoon zn gang laten gaan. Maar zelfs de tegelzetter heeft er nix over gezegd later, terwijl t vòòr de tegels erop gingen nog wel de moeite waard was om één en ander aan te passen.

Zijn er eventueel bedrijven die ook profielen op maat maken? Als bijvoorbeeld het profiel op de vloer aan 1 zijde scheef afloopt, dan is dat wat mij betreft net zo mooi(schuine glasplaat is namelijk aanzienlijk duurder dan rechte).

Maar mijn vraag ging er ook een beetje over, hoe t glas in het profiel blijft zitten, moet er tussen het aluminium en het glas nog een laag kunststof? Kan ik glas lijmen met aluminium, of kunststof en het kunststof dan weer met aluminium? Moet er een stang op de vrijstaande bovenhoek naar t plafond, of zou t zonder stevig genoeg zijn?
 

C0redump

  • #5
Ter verduidelijking nog een schetsje van de douche, met hier de glazen plaat er al in. In de richting van de pijl loopt de vloer een cm per meter af. De plaat moet 140cm worden, dus de lange zijde is 14mm langer dan de korte.

 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Je zou ook een normaal geanodiseerd aluminium U profiel kunnen nemen, van b.v 2 cm hoog.

Als je daar dan de glasplaat inzet, en op het ene einde waar je die 14 mm tekort komt een kunststof wigje onderzet.
Daarna het profiel met de glasplaat goed in de transparante sanitair kit zetten, zodat de kit ook de holle ruimte onder de glasplaat vult.

Je kunt dan eventueel ook een minder hoog U profiel tegen de muur maken, waarin je de glasplaat ook vast kit.

Op het uiteinde van de glasplaat, ook nog een steun aanbrengen naar de zijmuur of aan het plafond.

Maar je hebt mijn vraag ook nog niet beantwoord, of je zo een grote glasplaat wel de badkamer in krijgt?
 

C0redump

  • #7
Bedankt voor je reactie, ik zat zelf ook aan het zelfde te denken, maar wist niet zeker of dit wel stevig zou zijn.

De plaat kan gewoon naar binnen. Ik woon in een appartement op de 1ste verdieping met een lift. De lift is hoger dan 2m., dus in theorie past dat. De badkamer kan je op 2 manieren in. Gewoon door de deur, deze is hoger dan 2m, dus dat zou moeten kunnen. Maar als dat niet lukt kan je van de gallerij af een plat dak op, daar kan je gewoon makkelijk bij en op lopen, en kan je bij een raam komen. Dit raam is 1,40x1,20m. Dus de plaat kan hier op zn kant doorheen. De badkamer zelf is ongeveer 3x3m, zonder ligbad of grote meubelen, dus daar heb je lekker de ruimte.
 

Ajoudijk

  • #8
Zelfde aan de hand gehad vorig jaar.

Ik heb het gedaan zoals Peter voorstelt. Het u-profiel een mm breder dan de dikte van de glasplaat genomen. Eerst het profieltje op de vloer gekit. Toen voldoende kit in het profiel gespoten en daarna de plaat erin. De kit komt er dan aan alle kanten uitstulpen. Netjes verwijderd, ik moet eerlijk zeggen dat ik wel erg tevreden ben met het resultaat. Het zit nu een jaar, en nog steeds prima.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu