PIR platen afwerken en vochtproblemen?

ProfBeun

  • #1
Ons schuine dak op zolder is geïsoleerd met PIR platen, met aan de kant waar je tegenaan kijkt in ieder geval een laagje aluminium voor dampdichtheid. Ik weet dus niet of er aan de andere kant ook een laagje aluminium zit. Deze lelijke glimmende wanden willen we afwerken door gipsplaten. PIR platen zijn niet echt geschikt om direct in te schroeven dus moet er eerst een rachelwerk aangebracht worden. Hoe moet ik dit rachelwerk bevestigen? En krijgen we geen problemen met vocht in de ruimte tussen het gips en de PIR platen? Of kan dit simpelweg gepurd worden?
 
Laatst bewerkt:

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Dampremmende folie aanbrengen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Volgens mij volstaat het om de naden van de PIR-platen af te tapen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Dat ligt eraan of de alu laag dampdicht is. Bij sommige platen wel en bij anderen weer niet.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
En de naden met de gordingen aftappen vind ik geen goede oplossing, een folie erover spannen werkt beter en heeft minder naden.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Bernhard

  • #6
De waterdamp uit de binnenlucht zal niet condenseren in de ruimte tussen de gipsplaten en de pir-platen. De temperatuur van de pirplaat aan de binnenzijde is ongeveer 14,3 grd. en dat is boven de condensatiegrens.
Het is wel zaak om de naden van de pirplaten af te dichten.
Condens kan wel ontstaan aan de koudekant/buitenkant van het dak.
Bij voldoende ventilatie van het dakbeschot zal de waterdamp uit de binnenlucht worden opgenomen door de buitenlucht en zal er geen condens ontstaan aan de buitenkant van de pir-platen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu