PIR bevestigen tegen hellend dak

RF123

  • #1
mede-klussers,

ik ben bezig met het na-isoleren van slaapkamers/zolder van binnenuit.

ik heb gordingen die +-100cm uit elkaar liggen, waar ik vrij gemakkelijk pir platen tussen kan schuiven (zijn mooi recht en netjes aan te sluiten). nu is de vraag hoe deze het beste te bevestigen.
De verticale balken tussen de gordingen zijn enkel en alleen gebruikt geweest om het rachelwerk voor de gipsplaten te ondersteunen, er is ongeveer 13cm speling tussen achterkant verticale balken en dakbeschot.

optie:
1. (ventilatie) latten tegen het dakbeschot schroeven, PIR daartegen en de verticale balken terugplaatsen om weer een rachelwerk op te maken
2. de PIR platen als het ware achter de verticale balken schuiven, en alleen rondom af/vast purren, om er vervolgens weer een rachelwerk op te maken.

is het een goed idee om de PIR platen enkel en alleen achter de verticale balken te schuiven en te laten "hangen" en rondom af te purren? of verdient optie 1 de voorkeur?
Buitenkant is uitgevoerd met een isolatie die is uitgerust met een dampopen vochtscherm, zou dus geen problemen moeten geven. dakbeschot/gordingen zijn ook kurkdroog.

ISO.jpg
 

Sander 1972

  • #2
Gewoon enkele 2 en 3 er tussen schroeven ( Staand), en de pir plaat op maatmaken en tussen drukken en kiertjes beetje purren. Hou de platen een streep of 5 of iets meer naar achteren.

Folie er tegen en stuc plaatjes er tegen.

Kijk of de boel een beetje vlak is
 

Teun65

  • #3
Je hebt hele mooie systemen om je zolder aan de binnenzijde te isoleren, van bekende merken, mag helaas geen reclame maken ivm betalende adverteerders. Deze hoef je verder ook niet af te werken, en geen gedoe met plastic folie. (heb je ovrigens niet nodig bij gebruik van pir platen)

Alles uitrachelen enz... kan natuurlijk ook...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu