Piepschuim plaat dunner maken

JeroenV.

  • #1
Hoe verdun ik een piepschuim plaat van 2 cm dikte naar 1,5cm? Wat achtergrond: In ons jaren 30 huis zit een voordeur met panelen met glas en hout. Het glas is enkel glas en het hout in de panelen is erg dun, ca 4mm. In de winter slaat hier veel kou doorheen. Ik wil er voor isolatie een plaat tegen monteren met EPS piepschuim en dat piepschuim in de panelen laten verzinken. De diepte van de panelen is 1,5cm. De dunste plaat die ik kon vinden is 2cm. Iemand een tip hoe ik een stuk EPS gelijkmatig kan verdunnen zodat het aansluit bij de diepte van het paneel?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Geen 'piepschuim' oftewel EPS nemen. Dat doet helemaal niets in isolatiewaarde bij die dikte. Zoek op PIR.

Maar nog beter is gewoon een dikkere plaat plaatsen.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik zou ook voor dikker pir gaan,
als het echt niet anders kan, dan met die dikte voor een isolatie folie gaan, bijvoorbeeld noppen isolatie folie, twee lagen van 7mm dik.
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #4
Met een bovenfrees:
Met een schaaf:
Met een schuurplank:

81oE6ZEyFDS._AC_SL1500_.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ziet er efficiënt uit maar bereid je voor op een enorme opschoon klus.
 

JeroenV.

  • #6
Dank voor de reacties. Ik koos voor een dunne plaat zodat ik de verzonken delen eerst op maat kan snijden. Daarna plak ik ze op de juiste plek op een dikkere EPS plaat op deurformaat met een multiplex achterplaat. Op die manier heb ik voldoende dikte en vallen de gesneden stukken mooi in de panelen. Het dunner maken ga ik doen door de gesneden kleine stukken plat op een werkbank te leggen met een plank er op en dan met een metaal handzaag er tussendoor zagen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu