Piano lakken, spuiten?

Jefinho

  • #1
Ik heb een oude piano-vleugel die ik zelf graag wil opknappen. De kast is een beetje beschadigd; daarom wil ik deze graag spuiten of lakken. Heeft iemand advies voor mij? Het beste resultaat naar mijn idee is een zwart-hoogglans-effect wat je vaak ziet bij piano's/vleugels. Maar kan je een dergelijk effect überhaupt als amateurklusser bereiken?
 

Gerrit

  • #2
Dat is het politouren. (schrijf je dat zo?).
Wacht op advies van een verfdeskundige hoe dat moet en of je dat als klusser kunt doen.
 

Fiesiekus

  • #4
Politoeren (je schrijft 't zoals je 't zegt) doe je zo....makkelijker gezegd dan gedaan, lijkt me.
 

Ellen2

  • #5
Een vleugel hoogglans diepzwart politoeren is niet te doen als je er geen ervaring mee hebt, echt. Als het geen superkostbare vleugel is is mijn advies : gaatjes plamuren met plamuur voor auto's, de vleugel goed glad schuren en daarna spuiten met hoogglans autolak ! Meerdere dunne laagjes over elkaar. Als de vleugel egaal zwart is de vleugel schuren met watervast schuurpapier, korrel 1200. Daarna drie lagen blamke hoogglans lak er op spuiten. Daarna weer met vatervast schuurpapier schuren, korrel 2000. Daarna polijsten met heel fijn polijstmiddel voor auto's, met een doek.

Klinkt als verkrachting van een vleugel, maar als het niet een heel kostbaar stuk is zou ik het zo doen. Het resultaat is echt heel goed, niet van politoer te onderscheiden.
Succes !
 

Jefinho

  • #6
Heel erg bedankt voor de tips!
Meer tips zijn natuurlijk van harte welkom
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu