Pianoscharnier verwijderen?

Wil Muijlwijkm

  • #1
Ik moet helaas het glas van het raampje in de voordeur vervangen. Echter, alles zit dik onder de verf. Zou het nodig zijn om het pinnetje uit de pianoscharnier te halen zodat ik met dat raampje naar de schilder kan gaan? Of zou er iets van stopverf aan de buitenkant zitten die ik weg zou kunnen steken en dan zelf een nieuw stukje glas plaatsen.

Graag jullie reactie.

Dank je wel voor de moeite.

Wil Muijlwijk



 

Poster

  • #2
Zo te zien kunt u de schroefjes losdraaien, en het raampje dan wegbrengen naar een glashandel, u moet toch het meeste overschideren, het pennetje zal misschien wat lastig gaan i.v.m. de vorm van kozijntje, het scharnier zit wat verzonken.

Suc6
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik zou een schilder bellen om het ruitje er ter plaatste in te maken, er zit stopverf in om het ruitje vast te zetten, dat is er lastig uit krijgen zonder het hele raam aan diggelen te slaan.
Ook de stopverf glad afwerken is een kunstje op zich.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Probeer eerst met en dunne doorslag de scharnierpen uit te drijven.

Lukt dit niet, dan de verf ter plaatste van de bevestigingsschroefjes geheel verwijderen, de schroefbleds ( sleufjes) van de schroefjes vrijmaken en uitdiepen met een scherp hobby mes zodat het bled van de schroevendraaier er voldoende diep in kan, en probeer de schroefjes dan los te draaien.

Ook een tik op de schroevendraaier met een hamer wil nog wel eens helpen.

Het uitstoppen van de stopverfranden kunt u aan elke goede glasboer overlaten. Gebruik dan wel glaspasta ipv stopverf. De glasboer weet wel wat ik bedoel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu