Terpentine beits blijft plakken

Eendenreetx

  • #1
Afgelopen zondag heb ik 2 balken gebeitst. Eentje was een bestaande balk licht opgeschuurd en deze was na een dag droog in de buitenlucht. De 2e balk was nieuw gezaagd en deze ligt in de garage, daar is het.l best behaaglijk maar geen wind. Nu is de balk in de garage nog steeds plakkerig en ja sommige punten zijn iets te dik gedaan maar niet overdreven, heb de poort maar open gezet voor wat wind, maar dit lijkt me niet helemaal goed te gaan?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
De verf uit dezelfde pot? Toch opvallend. De balk zal iets vochtiger zijn geweest
 

Eendenreetx

  • #3
Zelfde pot, alleen nieuw hout douglas. Zit nu na 5 dagen te dubben om het eraf te halen of wachten, aangezien het tuinbeits is.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #4
Ik weet niet wat voor weer het bij jou is maar hier is het 91% luchtvochtigheid, dan droogt het niet erg hard natuurlijk. Ik zou nog even wachten, kost een stuk minder energie dan het er af proberen te krijgen :wink:
 

Eendenreetx

  • #5
Goed even los van de laatste dag, dat gaat idd nergens over haha. Mja heb hem nu maar buiten gelegd onder de overkapping, komt er tenminste wat wind aan.
 

Eendenreetx

  • #6
Vanmorgen toch besloten alles eraf te halen, inderdaad wat een zooi. Ervoor gekozen dit keer de beits aan te brengen met een roller. Heb binnen 3uur al het idee dat hij droger is dan toen na 7 dagen, geen idee wat het probleem is geweest maar het lijkt nu beter.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu