Perilex voor AEG inductie kookplaat

Rvdmeent

  • #1
Heb het forum afgezocht, maar dit lijkt toch net weer een andere variant te zijn...

Onze nieuwe AEG inductie kookplaat moet aangesloten worden. Onderop staan een paar aansluitschema's, maar de enige met meerdere fasen is deze, en die wil ik gebruiken:



In de groepenkast hebben we gezorgd dat we 2 verschillende fasen (we hebben een 3x25A aansluiting) via een 3p aardlekschakelaar naar een kookgroep brengen.

Als ik (via Perilex, waar ik L1, L2 en N1, N2 en aarde beschikbaar heb) nu volgens het schema aansluit, dan kom ik op L1, L2, N1 en aarde.

De nul van de tweede fase wordt dan dus niet gebruikt. Qua belasting op de nul kan dat m.i. omdat de fasen verschoven zijn.

Maar... gaat dit ook goed met de kookgroep en aardlekschakelaar? Vinden die het geen probleem dat op de N2 minder terugkomt (namelijk niks) dan er via de L2 heengaat?

Bedankt voor de hulp!
 

Fiesiekus

  • #2
Geen probleem. Overigens komt er via de nul wel wat terug; zo ongeveer het gemiddelde van wat er via de 2 fasen naar toe gaat. Dus 2 x 16 A heen, geeft 1 x 16 A terug, zie hieronder waar je Volt door Ampére moet vervangen:

 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Wat is de aansluitwaarde van die plaat? Post eventueel ook eens de andere schema's die erop staan.
 

Rvdmeent

  • #4
Bedankt voor de antwoorden.

Als ik het goed begrijp kan ik de tweede nul (N2) inderdaad gewoon niet aansluiten.

Of kan ik hem ook wel aansluiten, en dan beide nullen (van verschillende fasen) op dezelfde klem (nr 4 in het aansluitschema)? Win ik daar nog wat mee?

De aansluitwaarde is 7200W. De andere aansluitschema's die op de plaat staan praten over het enkel aansluiten op slechts 1 fase en lijken me daarom niet geschikt...
 

Fiesiekus

  • #5
Op die kookgroep kan 7360 Watt max. Het kan dus zo aangesloten worden, maar vreemd dat 3 fasen niet mogelijk is. Dit geeft nogal een scheve netbelasting.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu