3 fasen perilex gebruiken voor 2 fasen kookplaat

Peter482

  • #1
Hoi, in m’n nieuwbouwwoning heb ik een 3 fasen perilex aansluiting voor het aansluiten van een fornuis. Ik heb echter een aparte inductiekookplaat (2 fasen) en oven (normaal stopcontact).

mijn vraag is nu hoe ik dit moet aanpakken? Het lezen van verschillende topics kwam ik tot de conclusie dat ik de 3 fasen kan gebruiken voor de kookplaat en dat ik een aparte groep moet laten maken voor de oven.

klopt dit of is er een beter / makkelijkere alternatief?
Groet Peter

A3C4B44B-2AF8-4C5E-BB2A-DA54A4BAB7A4.jpeg 2706C8FB-3AED-4C50-8F27-C36C52E2BB77.jpeg
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Als je het netjes wilt doen, dan gebruik je de Perilex-doos alleen voor de kookplaat en zet je de oven op een aparte groep.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Inderdaad, kookplaat op de perilex en oven op aparte groep / wcd zetten.
 

Peter482

  • #4
Moet ik nog iets aanpassen aan m’n perilex? Of kan dat zo
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Je moet zorgen dat de aansluiting op de wcd overeenkomt met het aansluitschema op de kookplaat. Dat is niet standaard al zo.

Aarde zit altijd in het midden maar je moet dus o.a. zorgen dat op je perilex stekker dat contact dat linksboven in de wcd komt naar de klem van de nul op de kookplaat gaat.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #6
Je hoeft aan de contactdoos niets aan te passen.

Alleen de kookplaat volgens het juiste aansluitschema aansluiten. Zorg dat de aansluitingen in de stekker en op de aansluitklemmen van de kookplaat overeenkomt met de contactdoos, voordat je de stekker insteekt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu