Perilex - één manier waarop de stekker en WCD aangesloten kan worden?

FamVer

  • #1
Ik heb een vraag: kan ik mijn huidige kookplaat met Perilex stekker gewoon meeneem naar nieuw huis waar de vorige eigenaar ook een Perilex WCD had?

Er is toch maar één manier waarop de stekker en WCD aangesloten kan worden? Zijn oude kookplaat en de mijne zijn ook nog van zelfde merk
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Nee, er zijn vele manieren waarop een Perilex stekker kan worden aangesloten. Als jouw kookplaat is aangesloten voor een kookgroep en je steekt hem in een contactdoos welke is aangesloten op een krachtgroep, is dat waarschijnlijk het einde van de kookplaat. Andersom is minder desastreus maar resulteert er ook in dat de plaat niet of maar deels werkt. Er zijn ook nog situaties denkbaar waarin de plaat goed lijkt te werken maar er ongemerkt bedrading wordt overbelast wat brandgevaarlijk is.

Het merk van de kookplaat is niet bepalend, kookplaten worden meestal geleverd zonder stekker, soms zelfs zonder aansluitsnoer. Dit zodat de installateur de aansluiting kan afstemmen op de situatie. De installatie in de woning is namelijk bepalend voor hoe e.e.a. moet worden aangesloten.

Op de kookplaat of in de handleiding zullen verschillende aansluitschema's staan, voor verschillende aansluitmogelijkheden. Het is dus belangrijk om na te gaan of de kookplaat volgens het juiste schema is aangesloten. Je hebt kans dat het toevallig al goed is, maar dat moet je dan wel even vaststellen voordat je de stekker in de contactdoos prikt.
 
  • Like
Waarderingen: Freakie en Vonken_trekker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu