Perilex aansluiting ITHO CVE mech ventilatie

WM1234

  • #1
Goedemorgen,

Misschien een simpele vraag en na wat uitzoekwerk kom ik er nog niet helemaal uit dus hopelijk wil iemand mij verder helpen.

Situatie:

Ik heb een ITHO Daalderop CVE mechanische ventilatie gekocht met Perilex aansluiting, die al voor de vorige installatie (30 jaar oud) aanwezig was. Het nieuwe snoer heb ik doorgemeten en getest en werkt.

Er zit een snoer bij die is maar 1 meter en te kort, huidige snoer 3,5 meter die ik moet doortrekken, wat ook lukt (ook al getest). Nu kom ik op het volgende vlak niet verder:

- Ik heb een Perilex snoer nodig van 3,5 meter.
- De Perilex stekker moet ik apart kopen omdat de maat vaak niet met een stekker te koop is en er zelf aanschroeven volgens het aansluitschema.
- Bij elke stekker naar de ITHO box (dus niet bij de perilex aansluiting) moet er nog een connector aansluiting worden gekocht.
- Ik heb RFT zender erbij gekocht.

Mijn vraag hoe heet de connector. Ik zie op de huidige connector staan HXH 5199. Ook zitten er aan de draden een soort ijzers er voor geknepen aan vast.
Als ik in de bouwmarkt loopt, waar ben ik dan naar op zoek (de Nederlandse naam) en kan het ook op met alternatieven (5 polige connector etc.).

Ik heb de foto's toegevoegd.

IMG_20201031_115956.jpg IMG_20201031_114636.jpg IMG_20201031_114938.jpg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dat is molex.niet verkrijgbaar bij bouwmarkt.
Persoonlijk zou ik een kroonsteen nemen of lengteklemmen en binnen de behuizing een koppeling maken naar het langere snoer. Of nog veel beter, de perilex plaatsen binnen bereik van het originele snoer.
 
  • Like
Waarderingen: XanderH

WM1234

  • #3
Kan je een lengteklem of kroonsteen direct aansluiten op het apparaat? Of is het vooral om te verlengen van het oude draad in jouw oplossing?

Het oude snoer willen we liever niet meer gebruiken i.v.m ouderdom en staat. Verplaatsen van het apparaat zou een grote verbouwing betekenen.
 
Laatst bewerkt:

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Niet het apparaat verplaatsen, maar de Perilex contactdoos.

Al het materiaal daarvoor vind je wel in de bouwmarkt (lasdoos, buis, beugels, draad, eventueel een nieuwe montageplaat en contactdoos).

Zo'n connector voor in de box vind je niet in een bouwmarkt.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Ik zou ook de perilex contactdoos verplaatsen. Simpelste is gewoon een lasdoos plaatsen waar hij nu zit en hem dan te verleggen. Netter is nieuwe draden trekken zodat je geen lasdoos nodig hebt maar dat is wel veel meer werk.
 

WM1234

  • #6
Bedankt voor de tips, nog niet uitgevoerd maar ik denk dat ik eruit ben. Nieuwe verlengde kabel aansluiten op de geleverde nieuwe aansluiting van Itho en vervolgens te verbinden met een snellasklam van Wago. Ik heb ze gekocht met 5 ingangen. Wat ik begrijp is de middelste een testgat. Dat betekend naar mijn idee dat je twee kleuren per lasklem kan koppelen. Moeten ze naast elkaar (dus twee kleuren naast elkaar of gespiegeld dus 1 links en 1 rechts?

Morgen laat ik het resultaat weten.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #7
Ik weet niet waar je dat hebt gelezen maar dat is dus onzin. Lasklemmen hebben een verbinding tussen alle contacten. Dus 1 kleur per lasklem!

Je gaat dus een nieuwe kabel met lasklemmen verbinden aan het apparaat begrijp ik?
 

WM1234

  • #8
Oei, dat is een goede tip (had het bijna fout gedaan). Ik kon het moeilijk afleiden uit de filmpjes.

Ik heb een nieuwe kabel meegeleverd gekregen van Itho met aansluiting op het apparaat, die kabel strip ik (aansluiting op het apparaat laat ik zitten) en verbind ik met een andere nieuwe verlengde snoer waardoor ik de lengte krijg van 3,5 meter.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #9
Dus je steekt een snoer in de perilex contactdoos en die loopt dan naar een lasdoos? En in die lasdoos verbind je hem door met de snoer die naar het apparaat gaat?

Dat is niet de bedoeling je krijgt dan als het ware een stekker verbinding in een vaste installatie wat niet mag.

Ik zou gewoon de Perilex contactdoos verplaatsen. Dan zet je op de huidige plek van de contactdoos een lasdoos en ga je met VD draad in buis of met xmvk kabel verder richting het apparaat. En daar plaats je de perilex contactdoos weer terug.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #10
Je hebt de RFT zender erbij gekocht dus heb je feitelijk de meerstanden aansluiting van de Perilex niet meer nodig. Zit er ergens in de buurt een normale WCD met randaarde? Dan kun je de vervangende Euro stekker variant met EAN-code 8712922987872 gebruiken. Deze is 1,5 meter lang, net als de standaard Perilex kabel van deze ventilatiebox.
 

WM1234

  • #11
Allen, is vanmiddag gelukt. Dank voor alle tips! Uiteindelijk de contactdoos verplaatst. Kost wat moeite maar blij dat het is gelukt, dankzij de tips op dit forum.
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie en Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #12
Dat is fijn, bedankt voor de terugmelding :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu