PERILEX AANSLUITEN BOSCH

A10west

  • #1
Hi allen,
Ik zou heel graag wat hulp kunnen gebruiken. Ik ben net ingetrokken in nieuwbouw woning..ik heb een bosch keramisch fornuis overgenomen van een vriend van me. Ik heb een 1 fase aansluiting thuis 2x230 v. De fotos voor alle duidelijkheid voeg ik toe. De laatste foto is van boven gemaakt van wcd de nul draden(blauw zitten beiden aan de linkerkant) en de bruine fasendraden zittenbeiden rechts. Of tewel

N=blauw
L1= bruin
L2= bruin
L3= blauw

kan iemand me helpen met de juiste aansluiting en schema?

alvast bedankt!

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Dit fornuis is niet geschikt voor een kookgroep. De kookgroep levert ook maar maximaal 7,4kW vermogen (2x16Ax230V = 7360VA), jouw fornuis heeft een aansluitwaarde van 9,9kW. Dit moet worden aangesloten op een 3-fasen krachtgroep.

Hoezo bestaan er nieuwbouwwoningen met 1-fase aansluiting? Dacht dat 3-fasen aansluitingen onderhand wel standaard waren zeker nu alles als het goed is gasloos wordt gebouwd.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

A10west

  • #3
Klopt onzin want er zit wel een 3x230v 400v kwh meterkast dat is puur liander bellen in mij geval om extra kosten te maken en zo hebben hun weer wat verdiend.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Een aanvraag voor 3x25A of 1x40A kost precies hetzelfde. Ze hadden kunnen besparen door een goedkopere verdeelkast te plaatsen maar dit hebben ze blijkbaar niet eens gedaan? Denk niet dat het dan een kostenoverweging was...

Wel raar.

Er zal geen krachtgroep in de kast zitten, die zou je ook nog moeten plaatsen om dit fornuis correct aan te sluiten, nadat de aansluiting is aangepast door de netbeheerder.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu