Pelgrim IDK630 rechter 2 kookzones functioneren niet meer

Ro32

  • #1
Pelgrim IDK630 rechter 2 kookzones functioneren niet meer

We hebben jullie hulp en kennis weer nodig... Onze Pelgrim IDK630 inductiekookplaat heeft het veel voorkomende probleem dat de rechter twee van de vier kookzones spontaan zijn gestopt met werken. Symptoom: blijven knippperen alsof er geen pan op staat. We hebben de stroom er al een hele nacht af gehad en dit maakte geen verschil.

Inmiddels de kookplaat geopend en de printplaat kunnen bestuderen. Op het eerste gezicht zie ik geen slechte solderingen, maar wat mij wel meteen opvalt zijn de twee weerstanden R11 en R12: bijna zwart en schroeiplekken rondom - zijn deze over verhit? (ter info, op de werkende kookzones zien ze er normaal uit)



Ter illustratie heb ik onderaan ook foto's van de volledige voor- en achterzijde van de print bijgevoegd. Excuses voor de niet optimale verlichting, maar ik krijg de torx van geen van de 3 power kabels met geen mogelijkheid los en moest de foto dus in een wat donker hoekje nemen.

Heeft iemand hier advies? Aangenomen dat deze weerstanden inderdaad verbrand zijn en dit een gevolg en niet de eigenlijke oorzaak is, geeft bovenstaande een indicatie waar het echte probleem ligt? En is dit eenvoudig te verhelpen?



 

Ro32

  • #2
EXTRA info: na ook het 'terugklappen' van werkende zones viel me pas op, dat de defecte zijde bruin uitslaat en de werkende zijde volledig wit is. Misschien is dat niet relevant, maar leek me wel een noemenswaardige toevoeging.

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu