Paumelle verwijderen stalen kozijn

Bietus

 • #1
Goedenavond,

ik hoop echt dat jullie mij kunnen helpen.
Voor ons nieuwe huis hebben we nieuwe deuren besteld en nu ontbreekt bij 1 kozijn (stalen) een paumelle. Nu heb ik al meerdere nieuwe paumelles gekocht maar deze lijken allen niet te passen. Ik weet nu dat het een soort “platte” paumelles moeten zijn en heb ook deze nieuw gekocht. In het kozijn zit een inbus waarmee je de paumelle kunt vastdraaien. Op beide punten zitten de inbusjes er nog in. Als ik de nieuwe platte paumelle erin steek en daarna de inbus goed stevig vastdraai kan ik de paumelle er zo weer uithalen, komt dus niet vast te zitten. Dus ik vermoed dat dit nog steeds niet de juiste paumelle is (je hebt volgens mij 100+ verschillende ben ik inmiddels achter ). Hoe weet ik nu welke de juist is? Ik heb geprobeerd om de onderste paumelle uit het kozijn te halen maar na het losschroeven van de inbus komt er wel speling in de paumelle maar ik kan wrikken wat ik wil, hij komt er niet uit.
Inmiddels zo’n beetje heel internet uitgelezen maar ik kan nergens iets vinden over het verwijderen, dan wel monteren, van zo’n type inbus. Ook mijn aannemer en zijn werknemers wisten geen van allen raad. Dus help! alstublieft!

Groet van Bert

E44000F7-D23B-42DF-B397-9525A7ED1EEF.jpeg 43CC4306-16D1-42EC-87C0-9F3F02467E61.jpeg E1DBF6A2-12B3-4800-A618-3BCD7E130046.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Bietus

  • #2
  Oh, nog een toevoeging: de scharnier van de bestaande paumelle is dikker dan van degene die ik gekocht heb. Vandaar dat ik de oude paumelle graag wil verwijderen en ook daar een nieuwe plaatsen.
   

  Jackd

  • #3
  Heel het profiel eruit?
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu