Parketlak over hoogglans verf?

Herm01

  • #1
Hallo.
Ik heb onze trap 3x geverfd met hoogglans alkydharsverf. Om de treden slijtvaster te maken overweeg ik deze nog 1 a 2 keer te lakken met transparante parketlak.
Wat vinden jullie van deze aanpak? Zijn er alternatieven? Waar moet ik op letten?
Toch eerst maar een paar vragen stellen voordat ik aan dit klusje begin.
Groet Herm
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Zolang deze parketlak ook op alkydharsbasis is kan dat.

U schrijft er helaas niet bij welk type alkydharslak u hebt gebruikt. Indien dat PU ( Poly Urethan ) was had u al een goede kras- en stootvaste verf toegepast.


Als u parketlak wilt gebruiken dan wel de hoogglanslaag licht opschuren ivm de hechting.

Bedenk wel dat alkydharslak er niet voor is gemaakt om er overheen te lopen met schoeisel. Hiervoor zijn 2K-verven beter geschikt.
 

Herm01

  • #3
Hallo Kees.
Bedankt voor uw reactie. Ik heb gewone hoogglans alkydhars lak gebruikt (die je met terpentine verdunt) van het bekende merk. In het productblad staat deze omschrijving: "Luchtdrogende lakverf voor buiten en binnen op basis van een gemodificeerde Urethan-Alkydhars."
Uit uw reactie concludeer ik dat ik er wel parketlak overheen kan aanbrengen. natuurlijk eerst goed opschuren. Het betreft een trap naar de eerste verdieping. Deze wordt bijna uitsluitend door de bewoners (2 volwassenen)gebruikt.
Groet Herm
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Als u de trap zonder zwaar schoeisel beloopt gaat de lak langer mee. Pas wel op: hoe gladder de trap des te beter is het naar beneden glijden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu