Parketlak voor aflakken tafel voorkomen koffievlekken

Hekkem

  • #1
Howdy,

ik heb een paar jaar geleden bij de achterwand van de keuken glasweefsel aangebracht met muurverf en er toen iets van parketlak opgesmeerd (eiglans). Dat werkt perfekt, want alles is afneembaar.
Kan ik iedereen aanbevelen mits je een gladde muur hebt.

Nu zelf een tafel gemaakt, gelakt in traplak, en resultaat koffievlekken worden opgenomen. Bedacht om parketlak erover heen te lakken in dezelfde kleur, (want ik dacht dat dat het was, glitsa pt). Dus geschuurd nog een keer traplak en daarna de glitsa lak. Ziet er perfekt uit, echter paar uur later getest met een kop koffie en toch weer kringen erop... ARGHH..

iemand enig idee of ik wel de goede lak heb opgebracht en/of een andere oplossing om de vlekken te voorkomen.

Ik heb zelf gezocht en zie eigenlijk alleen nog de optie om nog een laag aan te brengen en dan 2 weken laten uitharden voordat ik test met koffie. Maar eerlijk gezegd heb ik daar niet zo heel veel vertrouwen in omdat de lak al heel snel keihard was.

Goed tips zijn dus welkom.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Een paar uur en dan al testen?
Dat spul is belastbaar na 12 uur bij 20 graden en zelfs na 24 uur bij 10 graden.

Geduld is een schone zaak.
Tevens kan je op zoek naar 4kante kopjes, krijg je ook geen kringen.
 

Jes303

  • #3
Ik zit met een soortgelijke situatie en vroeg mij af of er nog geschuurd moet worden alvorens de parketlak aan te brengen als laatste laag.

Mijn situatie: (rond) tafelblad heb ik 4x met terpentine zijdeglans lak gerold (4x vanwege telkens die rotstofdeeltjes), tussen de lagen met korrel 600 nat geschuurd. Nu wil ik ook een beschermlaag en dacht aan parketlak, maar pakt de parketlak dan wel zonder schuren? Met schuren lijkt me geen optie visueel gezien, doordat de mooie zijdeglans laag dan lelijk wordt. Moet de parketlak ook op terpentinebasis zijn (en bestaat dat wel) of mag het ook op acryl / waterbasis (tegenwoordig alle parketlakken volgens mij)?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Open even een eigen nieuw topic.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu