Pannendak met lage hellingsgraad waterdicht maken

Jim33

  • #1
Volgens de fabrikant van mijn sneldekpannen moet de hellingsgraad voor mijn dak minimum 15° zijn.

Bij een hellingsgraad lager dan 20° moet er ook een onderdak voorzien worden van menuiserite-platen volgens de fabrikant. Nu is de hellingsgraad voor het dak dat ik wil maken net iets minder namelijk 13°.

Kan ik met een gerust hart toch een pannendak maken op voorwaarde dat ik de nodige voorzorgen neem. Bijvoorbeeld menuiserite-platen en daarbij nog PVC-folie (dampdoorlatend) zodat het zeker waterdicht is?
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je mag aannemen dat de fabrikant nog enige reserve heeft ingebouwd en zo groot is het verschil tussen 15 en 13 graden nou ook weer niet. Kies wel voor een zo groot mogelijke overlap van de pannen en neem de door de fabrikant voorgeschreven extra maatregelen. Extra folie is een beetje overdone, dicht is dicht!

Groeten, Hein
 

Jim33

  • #3
Alvast bedankt voor snelle reply.

Ik was nog wat vergeten, wat doe ik best met de dakgoot aan mijn bestaande woning? Laat ik deze staan en begin ik mijn pannendag voor mijn bijbouw net onder deze goot?

Dit heeft dan een nog iets kleinere helling tot gevolg. Of neem ik mijn bestaande dakgoot weg en laat ik het bestaande dak overvloeien in mijn nieuwe dak?

Mijn bestaande dak heeft wel een grotere helling. Krijgt mijn bijbouw dan niet te veel water te slikken?

Bedankt en groeten

Jim
 

Fiesiekus

  • #4
Hangt van de dakoppervlakken af. Intuitief zou ik ieder dak(vlak) van een eigen dakgoot voorzien. Dus laten zitten. Scheelt ook weer een knik tussen de 2 daken met alle mogelijke lekkages in die overgang .
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #5
De goot laten zitten is zeker minder mooi. De knik mag geen probleem opleveren, dat wordt bij dakkapellen met een hellend dak veelvuldig gedaan. De waterhoeveelheid hangt natuurlijk af van het dakoppervlak. Onder niet al te extreme omstandigheden kan een normale dakgoot/regenpijp heel wat water verwerken.

Groeten, Hein
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu