Palen tuinpoort torderen.

Nikarbov

  • #1
Hallo forumgebruikers,

Enkele maanden geleden hebben wij een schutting geplaatst van Azobé palen en bankirai schermen. Tevens hebben we een hardhouten tuindeur (op stalen frame) aangeschaft. We waren er nog niet aan toegekomen deze op te hangen.

Inmiddels hebben we de tijd om met de deur bezig te gaan maar hebben we een vervelend probleem. De beide palen waar de deur tussen moet komen zijn gaan torderen. Zo erg dat de cm speling die de deur aan beide kanten had moeten hebben helemaal verdwenen is.

Mijn vraag: Bestaat er een kans dat de palen met de tijd weer iets rechter worden of zal het torderen alleen maar erger worden? Valt er iets tegen dit torderen te doen?

De deur bevat een stalen frame en is niet (echt) smaller te maken. Ik zou het liefste de palen vervangen maar ze vormen één geheel met de poortconstructie van de buren (waarvan de palen wel recht zijn gebleven), zijn beide in beton gestort en één zit ook nog met spijkerpluggen aan onze stenen schuur vast. Alle tips zijn dus meer dan welkom.
 

Pirke

  • #2
Van bankirai weet ik uit eerste en tweede hand dat dit teveel werkt. reageert te sterk op luchtvochtigheidsverschillen om het op deze manier te gebruiken.
Met die andere houtsoort heb ik geen ervaring.


Kun je de scharnieren niet wat dieper in de stijl hakken?
 

Ralph

  • #3
? Zeg maar, de poort past er niet tussen...
Je zal toch de poort moeten inkorten, aan die palen gaan schaven gaat er echt niet uitzien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu