Overkapping aan buitengevel grindplaat

Rob1000

  • #1
Hoi,

Ik ben van plan een overkapping te plaatsen. Nu wil ik het liefst met ondersteunende beugels en palen één lange balk van ca. 6 meter bevestigen tussen de 2 uitstekende buitenmuren en deze om de ca. 80cm vastschroeven op de grindplaat (zie svp foto). Dit voorkomt een dragende paal vlak bij de deur.

3 vragen:
1. Is het uberhaupt mogelijk en verstandig om 6 meter te willen overbruggen met één balk? O ja, wat zou dan een fatsoenlijke dikte en hoogte zijn?
2. Is het uberhaupt mogelijk en verstandig om iets vast te schroeven op die grindplaat?
3. Over die grindplaat gesproken.. puur uit interesse, hoe zit dat eigenlijk vast, het lijkt haast alsof het tegen de muur aan 'geplakt' zit.

Alvast hartelijk dank voor de reacties!

Achtergrondinformatie: De overkapping moet 6m breed bij ca. 4m diep worden. Aan de tuinkant wil ik 3 palen (tussen 9x9 - 12x12) op betonpoeren plaatsen en aan elke zijkant 2 palen (9x9) in paalpunthouders. De dragende balken wil ik maken van 5x15 Op het dak komt goedkoop doorzichtige golfplaat (kleine golfjes) te liggen op een houten frame van 11 liggers (5x10).

 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
1) indien mogelijk 3 kolommen eronder, 6m kan in één keer maar wordt redelijk fors in hout
2) mogelijk wel, verstandig niet.
3) zeer waarschijnlijk met aangestorte nokken aan de achterzijde welke op de vloer dragen
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Die platen zitten met hoekijzers aan de zijkant vast.

en steunen op betonvloer.


ik denk dat dit een woning is in lewenborg en de woningbouw hebben die platen geïsoleerd zodat de binnenkant want naar voren staan zodat je die hoekijzers niet ziet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik zou een (vierkante) stalen kolom plaatsen in het midden voor de brede plaat tussen deur en raam, wel een betonpoer eronder maken.
 

Rob1000

  • #5
Dank voor de reacties. Sowieso niet verstandig om aan die plaat gewicht te hangen dus. Dit gevalletje hangt trouwens in Haren, maar in Lewenborg heb je er ook genoeg :D

Blijft puzzelen, als ik een paal met betonpoer plaats kom ik weer een eind van de gevel af (vanwege het kozijn). Zou het nog een optie zijn om rechts naast de deur een ondersteunde balk tegen de muur te hangen met bv. keilbouten? Achter dat witte vlak staat haaks op de deur een dragende muur.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu