Douglas constructie om alu overkapping aan te monteren.

Steentjuh

  • #1
Hallo allemaal,

Wij gaan binnenkort een aluminium overkapping plaatsen (7.06x3.00) met polycarbonaat dak. Tot dusver lekker standaard.

Echter zitten we met de montage van het muurprofiel, de aanbouw waar hij aan gemonteerd gaat worden is opzich vrij hoog maar de vrije ruimte tussen de rolluiken en de daktrim is maar 17 centimeter. Dit is te weinig omdat het dak direct 8° af loopt.

Nu had ik bedacht om een frame van douglas palen te maken van 150x200 mm zodat de diepte van de rolluiken overbrugt wordt.

Dit zou dus 2 staanders zijn links en rechts en een ligger van ruim 7 meter.

De staanders zijn dan om het gewicht van de balk te dragen aangezien de buitengevel boven de rolluiken maar enkelsteens is(bovendaks).

Zowel de staanders als de liggers wil ik wel nog vastzetten aan de gevel zodat deze nooit omgetrokken kan worden door de overkapping.

Nu het probleem : Als ik ga rekenen kan ik met een balk dikte van 15cm slechts 3 meter overbruggen. En zou ik minimaal 1 staander extra moeten zetten. Maar aangezien ik alles nog aan de gevel vastzet, het slechts dient als "verlenging" van de gevel en de overkapping draagt op zijn eigen staanders met betonpoeren, zou ik die extra staander wel moeten zetten? Het meeste gewicht van de overkapping draagt aan de voorzijde en niet aan de gevel.

Als het niet duidelijk is zal ik morgen proberen een duidelijke tekening te maken.

Alvast bedankt!
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Foto's erbij maken het vaak ook een stuk makkelijker voor ons.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu