Overgang vloertegels keuken bamboevloer woonkamer

Robshiba

  • #1
In de open keuken liggen vloertegels, met als afwerking een aluminium strip van 240 cm tussen de keuken en de woonkamer.

In de woonkamer ga ik bamboeplanken lijmen (bamboe is bijna vergelijkbaar met eiken planken, ook voor wat werking betreft).

Kan ik nu deze planken strak tegen de aluminium lat aan leggen, of moet ik ook hier een kier laten? (lengte strip = 240cm, de totale lengte van de woonkamer van de planken vloer is bijna 9 meter).

Strak zou veel mooier zijn, anders zit je tegen een lelijke kitrand of lelijke profiel aan te kijken.
 

Fiesiekus

  • #2
Komen de nieuwe planken er haaks op, of parallel aan te liggen?
 

Michiel_H

  • #3
Als ik het goed begrijp dan is de ruimte vanaf het overgangsprofiel nog 9 meter lang, volgens mij is dat haaks gemeten. Ik ga er dan van uit dat de nieuwe houten vloer haaks op dit profiel komen te liggen.
Als je dit bovenstaande zou doen middels een verlijmde vloer dan zou ik een voegje van 2 of 3 mm maken wat je kunt afkitten. Een gelijmde vloer werkt niet zo veel, maar hou er wel rekening mee dat je een keer de kit moet vervangen.
Als je de vloer zwevend ligt dan werkt bovenstaande niet.
 

Robshiba

  • #4
De lengte van de woonkamer is bijna 9 meter, van voorkant muur, naar achterkant muur. Aan de achterkant liggen de laatste 2,4 meter naast de (toekomstige) plankenvloer de keuken-vloertegels. Volgens mij is dat dan dus parallel?

En inderdaad: de planken worden volledig aan de onderkant verlijmd.

Dank en groet,
 

Michiel_H

  • #5
En tussen keuken en de volgende muur is een meter of 3 a 4 neem ik aan?.. Je zegt te verlijmen, dat is dus geen probleem. Gewoon netjes een voegje er tussen en afkitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu