Pvc vloer en tegels overgang zagen

Jamie P

 • #1
Beste forummers,

Wij zijn al een tijdje bezig met de verbouwing van ons huis, tot nu toe veel aan het forum gehad.

Omdat ik niet genoeg informatie kon vinden heb ik een profiel aangemaakt.

We hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt door te kiezen voor een overgang van tegels naar pvc vloer. De tegels liggen met een dunne afwerkstrip er langs en inmiddels hebben we het gedeelte waar de PVC er tegenaan komt te liggen, op precies het juiste niveau geegaliseerd.

Nu willen we graag de pvc er precies tegenaan leggen. De foto maakt duidelijk wat we proberen, alleen is het heel moeilijk om een exact rechte lijn te zagen met de tafelzaag die we hebben.

Ik denk dat we een afkortzaag moeten huren die uitschuifbaar is maar ben benieuwd of iemand advies heeft.

Alvast bedankt!

80C1F5F3-E6C7-48FA-8B99-35F59E4735CA.jpeg
 

XanderH

Specialist Elektra
 • #2
Wat voor een materiaal is dit precies? Gewoon dryback stroken om te verlijmen? Daar heb je toch geen zaag voor nodig, maar gewoon een scherp mes en iets rechts om langs te snijden?

Of is het een dikkere click PVC? Dan snap ik de zaag, maar vraag ik me af of je dit wel zo strak tegen dat profiel kunt leggen? Dit materiaal kan gaan werken.

Even los van mijn bedenkingen, moet je met een afkortzaag wel nauwkeuriger kunnen werken dan dit.
 
 • Like
Waarderingen: Jamie P

Jamie P

 • #3
Bedankt voor je reactie!

Het is pvc klik met ingebouwde ondervloer van
Ambiant. Inmiddels zie ik op YouTube filmpjes voorbij komen van een cirkelzaag op een geleider en dan direct alles op de vloer in 1 lijn zagen zoals ze ook doen wanneer er een bies wordt verwerkt.
 

XanderH

Specialist Elektra
 • #4
Ambiant schrijft een uitzettingsvoeg van 10mm voor in de leginstructies. Ik ben geen vloerenspecialist maar ik betwijfel of het verstandig is om zo strak langs die tegelvloer te leggen.
 
 • Like
Waarderingen: Jamie P

Jamie P

 • #5
Bedankt Xander! Goed om nog even bij stil te staan. Ik heb wel wat fora gevonden (vooral in Engels wat betreft uitzetten/expansion).

Ik kom daar ook veel voorbeelden tegen met echt hout, en ik denk dat dit misschien moge ronker uitzet, maar dat weet ik niet zeker.


Hier lijkt advies met een rand vrijhouden overal niet gebruikt.. ik twijfel.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
 • #6
Ambiant is een merk van groothandel Cotap die de pvc vloeren op haar beurt importeert vanuit China. De click PVC vloeren die onder het merk Ambiant verkocht worden zijn spc vloeren. De drager van de vloer is een steen/kunststof composiet en dat werkt nauwelijks.

Op de website stellen ze geloof ik dat de vloer rondom 10mm vrij moet liggen in de leginstructies op de website. Op de leginstructie in de verpakking vind je dat dan weer niet terug. Ik heb het vermoeden dat ze de 10mm zekerheidshalve voorschrijven omdat ze geen risico willen lopen met dit relatief nieuwe materiaal. Ook is het in de praktijk beter om wat van de muur af te blijven, omdat de betonvloer vaak wat opstaat tegen de muur.

Overigens is de technische informatie van Cotap/ambiant wel vaker strijdig. Het zijn handelaren en als je ze vraagt om de exacte specificaties blijft het vaak stil. Op sommige plekken claimen ze ook dat de pvc vloer met geïntegreerde ondervloer voldoet aan de 10db deltalin eis. Op andere plaatsen zwijgen ze daarover en als je ze de vraag rechtstreeks stelt, geven ze geen antwoord.

Ik zou een voeg openhouden van een 5mm en de voeg tussen vloer en profiel vervolgens afkitten. Grote kans dat het wel goed gaat.

Tenslotte kun je deze vloer ook prima snijden met een scherp stanleymes. Bovenlaag insnijden langs een liniaal en je kunt de vloerdelen breken als een gipsplaat. Daarna snij je de onderlaag door. Scheelt heel veel rotzooi ten opzichte van zagen. Ook worden zagen ontzettend snel bot in dit materiaal.
 
 • Informatief
Waarderingen: XanderH

Jamie P

 • #7
@Mn22 - wat een uitgebreide reactie, super bedankt!

Lastig inderdaad de tegenstrijdige informatie en ook vanuit de leverancier de tip om een opstaand rond lopend T-stuk te gebruiken. Maar wij wilde dat net weer even anders. Dus egaliseren en een precizieklus.

Het recht afzagen is helemaal goed gelukt dmv de geleider en eerst de hele lengte uitleggen.

Met een Stanley mes snijden kwam ik online ook tegen maar lukte in eerste instantie niet. Voor de andere kamers was stuk voor stuk meten en even onder de zaag heen halen prima, plint verhult het toch wel. Maar met die rand zijn we wel even zoet geweest!

Resultaat mag er wel wezen gelukkig. We hebben het nu op 3mm afstand liggen en kunnen nog wat schuiven.

Kit dacht ik al aan maar wist niet zeker of dat handig is. Ik neem aan dat je een silicone kit op kleur adviseert?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #8
Gebruik geen siliconenkit, dat wordt een gladde bende op de vloer.
Het kan ook met een goede acrylkit of andere kit op kleur
 
 • Like
Waarderingen: Jamie P

Jamie P

 • #9
Hierbij ook de foto’s van hoe de overgang er ni uit ziet. Ik wacht nog wat reacties af hoe we eventueel de spleet kunnen afdichten mochten er nog tips zijn hou ik me aanbevolen.

BDA45C59-0C48-4B54-B806-5A6ED4547F77.jpeg D5B747A9-745A-4A20-BF8F-A69FCDA3FAF1.jpeg
 

Mn22

Vaste beantwoorder
 • #10
Dat is wel een erg minimale voeg. Dat is niet alleen lastig om af te kitten, maar het beperkt ook de mogelijkheden om iets van werking op te vangen mocht de vloer onverhoopt toch wat werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu