Overgang hoge plint naar plakplint

Japzz

 • #1
Dag allemaal,

Ik heb op de eerste verdieping alles voorzien van een hoge plint (7cm).
Bij de deurkozijnen stopt deze keurig tegen het kozijn. Echter kon ik met het laminaat niet onder het kozijn door dus moet ik daar met plakplinten aan de gang.
Hoe maak je de mooiste overgang tussen de hogeplint en de plakplint? Als ik ze naast elkaar plak, kijk je altijd tegen de kopse kant van de plakplint aan?
Iemand ervaring en/of tips?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #2
in verstek knippen.
 
 • Like
Waarderingen: BertPleizier

Japzz

 • #3
@Walker hoe bedoel je precies? Ook gelijk in het begin al?
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
 • #4
Kijk hier eens:

 

Japzz

 • #5
@Job_04 Ja, die had ik inderdaad al wel gelezen, maar ik wil eigenlijk geen plakplint voor de hoge plint. En laminaat onder het kozijn doorleggen is/was geen optie.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
 • #6
houten kozijn?
kan je ook een stukje inkorten zodat het wel past.

voor de rest is niet duidelijk er zijn heel wat soorten plakplinten heb jee een foto/schetsje
maar met een verstek kan je een kopsekant voorkomen
 

Japzz

 • #7
@Boertje125 Het is helaas geen houten kozijn, anders had ik idd het laminaat eronder laten lopen.
Het zijn de standaard plakplintjes (van 2,40meter met een plakrandje). Ik ga even stoeien met verstek zodat de kopse kanten weggewerkt zijn.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
 • #8
Het begin van de plakplint inderdaad al in verstek maken. Dan kijk je dus niet tegen de kopse kant aan. Precies zoals je in post #3 aangeeft.

Overigens wens ik je veel succes. De plakplintjes heb ik nog nooit naar tevredenheid kunnen verwerken. Met een speciale schaar is de knip aan de bovenkant altijd breder dan aan de onderkant vanwege de dikte van het mes. Daardoor sluiten de delen nooit mooi strak tegen elkaar aan.
 

Ijssel87

 • #9
Zou het verstek zagen ipv knippen. Ziet er netter uit. Maar die korte stukjes plakplint blijven altijd zo slecht zitten.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
 • #10
Ja het is altijd een drama met plakplintjes. Ook met stofzuigen stoot je kleine stukjes vaak los.

En verstek zagen lukt je alleen mooi en netjes als je een hele goede verstekzaag hebt. Niet zo eentje met een paar gleufjes er in want daar zit veel te veel speling op met de zaag. Zaag je een keer een beetje scheef wordt de gleuf nog breder en zaag je de volgende keer nog schuiner.

Ook met geleide verstekbakken (waarbij de zaag in een geleider glijdt) heb ik overigens dezelfde ervaring. Veel te veel speling en daardoor onnauwkeurig.

Knippen en dan de onderkant van de “knipsnede” wat bij schuren met een klosje zodat beide delen strak aansluiten is nog het netste.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu