Overgang gipsplaat naar beton voor stucen

TomT

  • #1
Hallo! Ik sta aan het begin van een grote verbouwing bij mij thuis waarbij ik het meeste werk zelf ga doen. Ik ben best handig, maar een aantal dingen ga ik voor het eerst doen. Eén van de vraagstukken waar ik al een tijdje mee loop is het volgende:

Ik ga een verlaagd plafond aanbrengen. Hiervoor gebruik ik houten ragels waarop gipsplaat komt. Alleen zit er een vide in mijn woonkamer. Langs de randen van dit "gat" moet het verlaagd plafond dus worden afgewerkt. De muren van de eerste verdieping die vanaf dat gat vervolgens naar boven lopen worden gestuct, net als het plafond. Nu vraag ik mij af of ik het gips van het plafond wel direct op het beton kan laten aansluiten. Is dit daarna wel mooi te stucen? Of is er dan een enorm risico op scheurvorming?

Voor de duidelijkheid heb ik een zijaanzichtje/dwarsdoorsnede toegevoegd van het idee dat ik nu heb. Daarbij dus de vraag: Is dit de juiste manier? Of zijn hier betere ideeën voor?

- Zat ook nog te denken aan het schuin weg laten lopen van het plafond in 45 graden naar het beton toe bijvoorbeeld. Dan sluit het gips uiteindelijk toch aan op het beton maar kan je werken met een stucprofiel.
- Een ander idee is natuurijk een brede houten plank als afwerking op het beton van de wand van de 1e verdieping waartegen dan het plafond aan loopt. Maar dan wordt het allemaal minder strak natuurlijk dan dat het netjes recht gestuct kan worden zonder afwerkplank.

Bedankt vast voor het meedenken, ik ben benieuwd naar de reacties!

IMG_0755.jpg
 

TomT

  • #2
Is er niemand die hier een gedachte over heeft?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu