Overdrukventiel van boiler blijft water lozen

WMBee

 • #1
Ik heb vorige week in een groot pand een kraan vervangen en daarvoor moest de druk van de leiding. Ondanks dat de hoofdkraan dicht was, bleef er water uit de kraan komen. Er bleek een grote (200 l?) boiler op zolder te staan (verwarmd door een CV ketel en warmtewisselaar). Ik heb de klep van de warmwaterleiding uit de boiler dicht gezet en de pomp in die leiding uitgezet zodat de boiler niet verder leeg zou lopen.
Na de klus heb ik de klep weer opgedraaid, de pomp aangezet en ook de hoofdwaterkraan weer geopend. Er kwam wat water uit het overdrukventiel van de boiler, maar dat leek me niet gek omdat er redelijk veel water verwarmd werd. Na een paar minuten stopte het water uit het ventiel en leek alles weer normaal te werken.

Nu - een week later - hoor ik van de bewoners dat er continu heet water uit het ventiel stroomt (meer dus dan druppen). Is het ventiel kapot gegaan? Is de druk in de boiler echt continu te hoog?

Iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Obelix2

  Specialist Verwarming
  • #2
  Overdruk ventiel is helaas toch defect.
  Vervangen dat ding is de enige oplossing
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #3
  Lijkt me sterk dat er heet water uit komt, dat ding hoort in de koudwaterleiding.

  als het blijft lopen is het stuk.
   

  Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #4
  Die was van te voren al kapot.
  Anders kan de boiler nooit leeglopen als de hoofdkraan dicht staat. Dan houd de keerklep in de inlaatcombinatie het leegstromen tegen.
  Groeten b
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu