Overdruk-ventiel boiler lekt te veel

Jtk

 • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een probleem met mijn overdrukventiel van de boiler. Deze lekt bijna continue 5 a 6 liter per dag, ook als de boiler niet opwarmt. Mijn vraag is hoe dit op te lossen? Ik zal het probleem wat nader beschrijven.

De boiler is aangesloten met een overdrukventiel op 6 bar met terugslagklep. Deze lekt een stuk meer (+- 3 liter per nacht) dan hij deed (+- 1 liter per nacht).

Het verschil is dat hij eerst direct op de boiler zat, circa. 1,10 meter hoger. Nu zit de overdrukkraan onder de keukenkastjes. Eerst lekte hij alleen wanneer de boiler aan het opwarmen was en druk opbouw. Nu drupt het ventiel ook als de boiler niet aan het opwarmen is.
Ik heb nagekeken of de terugslagklep niet vervuilt is, door hem enkele malen volledig te openen om vuil door te spoelen. Dit helpt niet. Volgens mij is een drukverschil van 1,10 meter waterdruk niet de oorzaak.

Heeft iemand een idee wat er gebeurt en hoe dit op te lossen? Zelf denk ik dat waterdruk op de toevoerleiding te reduceren met een klep.


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jtk

  • #2
  Vandaag onderzocht of het overstortventiel vies was. Deze losgenomen, schoongeborsteld en doorgespoeld. Dit heeft niet geholpen, het overstortventiel lekt nog steeds wanneer de boiler niet verwarmt. Vannacht gemeten dat het 20 liter water per dag lekt.

  De opties die overblijven:
  -overdrukventiel kapot? -> nieuw ventiel kopen
  - waterdruk in flat te hoog? Het ventiel gaat bij 6,7 bar open volgens opschrift, niet 6,0 zoals eerder vermeld. Het gaat om een appartement op de 4e verdieping. De flat is totaal 8 lagen hoog, inclusief begane grond. -> contact met de vve en buren opnemen over vergelijkbare problemen

  Heeft iemand een andere suggestie?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Het ding kan ook gewoon kapot zijn.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu