Boiler vervangen; leidingen vastmaken, overdruk?

Robbert77

  • #1
Hoi allemaal,
onze keukenboiler heeft het begeven. Het enige, nota bene, dat we een half jaar geleden hebben mee overgenomen van de oude keuken naar de nieuwe. :roll:

Het lampje v.d. thermostaat gaat wel nog aan/uit. (als ik hem helemaal koud draai en weer warm) Maar dan ook warm worden, ho maar.
Het is een Plieger Heatboy van 10 liter...
Niet zo'n beste verhalen over gelezen op internet, dus ik ben bang dat als ik een reparatietraject inga, het geen garantie is dat het ding het nog weer jaren blijft doen.

Al met al wil ik hem zelf gaan vervangen met een Inventum Q-line van 10 liter. Qua prijs te doen, hij past, en geen negatieve verhalen op internet over te vinden.

Nu heb ik nog nooit iets met waterleidingen gedaan. Ik denk dat het vervangen te doen is, omdat water in en uit met 2 flexibele leidingen bevestigd is.

Nu heb ik 2 vragen hierover.

1. Het "overdruk" afwateringsgeval... is dat voor al dit soort boilers hetzelfde, of hebben deze een verschillende drukwaarde waarin ze open gaan? (dat b.v. de nieuwe boiler verwacht dat hij eerder open gaat, of dat de nieuwe boiler meer druk levert waardoor het overdruk geval standaard open slaat)
Hij ziet er in ieder geval precies hetzelfde uit als het ding uit de aansluitset die Inventum (eventueel) erbij levert.

2. Die flexibele waterleidingen waterdicht vastdraaien op de "pijpjes" van de boiler, is dat nou moeilijk? (ervan uit gaande dat het dezelfde maat is) Het lijkt me iets dat je een paar keer gedaan moet hebben. Niet te veel/weinig tape (in de dichtdraairichting, dat heb ik al vernomen, anders rolt het er met indraaien vanaf), niet te vast en niet te los...? Een zorgje dat ik heb is dat ik het niet waterdicht krijg, en dat we dan zonder water zitten omdat de hoofdkraan niet terug open kan.
 

Robbert77

  • #2
Het wattage komt trouwens overeen, beide 2000 watt... dus qua vermogen moet het kunnen. :cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu