Overloop ventiel quooker loopt over

BasvdV

  • #1
Het overdruk ventiel van mijn quooker loopt over als er ineens grotere hoeveelheden water weglopen door de wasbak (bv een emmer leeg gieten).
Nu heb ik de afvoeren al ontstopt met een veer en water stofzuiger maar dit heeft het probleem nog niet opgelost.
Lezend op dit forum lijkt het alsof er wellicht een verbetering mogelijk is in de manier waarop alles is aangesloten. Heeft iemand een tip voor mij welke verbeteringen ik door kan voeren om het overlopende ventiel te voorkomen?

Alvast hartelijk dank!
498B396E-54D3-450E-99DF-1900E2877954.jpeg
01A8113C-1B17-4539-86C3-98469F2DF038.jpeg
A2ABB5BF-1FAD-4C3C-A05E-4D3248DC66BF.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Blijkbaar is de verstopping nog niet opgelost. Ik zou alles even loshalen tot de grijze pijp en goed schoonmaken. En een dikkere veer door de grijze pvc pijp halen.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #3
Het zit niet optimaal aangesloten maar wel goed genoeg. Er zou geen water terug moeten lopen daar zit het probleem. Was beter geweest als overdruk ventiel iets hoger gepositioneert was. Waardoor hij wat hoger dan het water in de lus zou zitten. Maar een gespecialiseert onstoppingsbedrijf kan zo een klusje prima oplossen met speciale apparatuur en camera's.
 

BasvdV

  • #4
Oké, bedankt voor jullie reacties. Ik ga met een dikkere veer aan de slag of laat een bedrijf komen.
 

Freek007

  • #5
Hi Bas,

Zojuist bij een andere thread al een antwoord gegeven; je zou volgens mij je drukventiel en de afvoer daarvan (die laatste loopt over als je een emmer water wegkiepert in de gootsteen) zo hóóg mogelijk onder je aanrecht te plaatsen. Ik heb het bij mijn systeem gedaan door met tight-wraps het geheel zo'n beetje tegen de onderkant van de kraan aan te trekken. Dus achter de gootsteen! Qua hoogte nog boven de gootsteenoverloop lukte mij helaas niet, dat is in feite de laatste kritische factor.
Maar bij mij loste het het probleem wel op!
Ik kan het geheel niet helemaal goed zien op je foto's; misschien mnonet je wel een extra stukje flexibele slang monteren om het mogelijk te maken, maar omdat ik al denk te zien dat jouw ventiel/afvoer met een tigh-wrap vastzit zou het nog wel es heel simpel kunnen zijn :-)
Hoe dan ook: succes!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu