Oven ATAG ETNA Pilgrim warmt niet goed op

Oowolven66

  • #1
Onze oven type IQQ683sk warmt moeilijk op. Als ik de wattage meter gebruik, meet ik wel degelijk 2,88 KW dus het lijkt me niet dat er een of ander element niet meer werkt, ander had het wattage wel lager gelegen.

Het enige wat ik kan bedenken is dat de cooling te vroeg aan slaat.

Het duurt bijna 45 minuten voordat de oven op 180graden komt en ondanks het feit dat op de bediening de max temp gelijk is aan 250 heb ik de indruk dat de oven niet boven de 200 graden uit komt.

Wat zou hier het probleem kunnen zijn?

Alvast hartelijk bedankt
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Hetelucht ventilator ?
 

Oowolven66

  • #3
wat bedoelt u met "hetelucht ventilator"?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
U zegt wat zou het probleem kunnen zijn, ik denk evt de hetelucht ventilator.
 

Oowolven66

  • #5
Okay, en wat zou dan exact het probleem kunnen zijn? Ik vind ook dat die hetelucht ventilator nogal veel lawaai maakt of te wel te hard loopt. Kan ik dat op een of andere manier verifieren of er al dan niet een probleem is. Is er misschien een link naar een soortgelijk probleem op dit forum?

Bedankt alvast!
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #6
Je moet hem aanzetten op maximale temperatuur en hetelucht stand je kunt de waaier aan de binnenzijde achterkant wrs zien. Dus als je hem open trekt gewoon steeds controleren of hij nog draait. Herhaal dit gedurende een 30 min af en toe.
 

Oowolven66

  • #7
Ik stel gewoon vast dat ondanks het feit dat de oven nog lang niet op de vooropgstelde temperatuur staat, er langs voren voordurend warme lucht uitgeblazen wordt. Zou het kunnen dat die koelventilator slechts warme lucht naar buiten mag blazen als de vooropgestelde temperatuur van de thermostaat behaald is. En om nog concreter te zijn: er zitten vooraan twee uitblaasopeningen waar voortdurend warme lucht uit weggeblazen wordt als de temperatuur nog niet bereikt is. Dat lijkt me alvast niet de bedoeling.

Wat denkt u?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #8
Je verwart de mantelkoeling met de hetelucht ventilator denk ik. Gedurende het hele programma loopt de mantelkoeling en die voert warme lucht af langs de voorzijde, deze loopt ook nog even door na het programma.

Maar voorderest is het zo dat als je niet doet je wat ik vraag we niet verder gaan komen.
 

Oowolven66

  • #9
Ik heb recentelijk een 2e thermometer gekocht om de thermostaat te controleren van de oven. Uiteindelijk warmt de oven toch wel op naar 250 graden op 30 minuten wat volgens mij aanvaardbaar is gezien de grootte van de oven en het relatief beperkte vermogen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu