Oude waterleiding en afvoer wegwerken in (gestucte) muur

Klustypje

  • #1
Hallo, Wij willen van de badkamer/wasmachine-kamer een slaapkamer maken. De oude tegels zijn reeds van de wand (was voor de helft betegeld (onderste helft) + de helft stucwerk (bovenste helft)).

Nu willen we het geheel glad laten stucen en daarbij dus de waterleiding die er nog loopt en de afvoer wegwerken, maar hoe doen we dat?
1: Kan daar gewoon stucwerk overheen nadat de leidingen + afvoer zijn 'afgesloten'?

En 2e vraagje.. moeten we de totale oppervlakte stucen, dus zowel waar de tegels zaten + waar de oude stuclaag zit (+ verflaag eroverheen) of kunnen we volstaan met het opvullen van de 'tegelruimte' en dan behangen o.i.d.?
 

Fiesiekus

  • #2
1 Als onder "afgesloten" wordt verstaan dat ze leeg en ongebruikt zijn (en bljven) zou ik ze gewoon helemaal weghalen.

2 Hangt van de kwaliteit en het stucmateriaal af. Vraag dat aan de stuca die 't gaat doen.
 

Klustypje

  • #3
Bedankt voor de snelle reactie. In principe blijven ze inderdaad ongebruikt maar er zit nog een tegelvloer in die we willen laten zitten dus helemaal verwijderen gaat een beetje moeilijk, althans we kunnen er op een zeker moment niet meer bij (als ze de vloer ingaan). Het idee was dus om het afvoerputje dicht te maken (werd al niet meer gebruikt doordat er alleen nog maar een wasmachineafvoer gebruikt werd aan de muur) en er een vloertje overheen te leggen.

En wie weet wil iemand er ooit weer een washok van maken, dan kan het handig zijn (of toch niet? want dan moet je natuurlijk weer slopen)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu