Oude radiatoren uit 1974

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #21
Wat mij opvalt geen info over het warmteverlies van je woning. We hebben het over een woning uit 1974.
In die periode waren die woningen niet echt winddicht.
 

Hennie_R

  • #22
Na-geïsoleerde spouwmuren, kunststof kozijnen en voordeur met HR++ glas en dakisolatie. Hoekwoning, verbruik ongeveer 1000 m3 per jaar.
 

BigBert

  • #23
Ok. Als je naar een warmtepomp wilt is de eerste stap een zo goed mogelijke isolatie van de woning zoals minimaal hr++ glas. Om de woning goed te kunnen verwarmen zijn radiatoren eigenlijk ongeschikt en moet je denken aan vloerverwarming en muurverwarming. Lage temperatuurverwarming werkt fundamenteel anders dan "normale" cv verwarming. Dit kan niet effe omgebouwd worden.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #24
Is zeker niet ongunstig echter als ik wat info scharrel op het internet, denk je zelf, dat je met lage temperatuur je woning comfortabel kan krijgen.
Maak je ook gebruik om met stookdagen je gasverbruik via het internet in de gaten te houden.
 

Hennie_R

  • #25
@BigBert: Bedankt. Ik dacht dat met een hybride warmtepomp de oude installatie kon blijven bestaan en dat dan in hele koude perioden het verwarmen weer overgenomen werd door de cv ketel. Maar dat is dus niet zo, begrijp ik.
 

Hennie_R

  • #26
@Wgb: Ik ben een leek op dit gebied, maar ik had gehoopt dat e.e.a. op zo'n 60 graden prima zou werken. Maar ook 60 graden is nog te hoog voor een hybride oplossing, vrees ik. Ik heb inderdaad een overzicht van mijn verbruik per dag en kan de daarbij behorende graaddagen eenvoudig toevoegen. Geeft dit meer inzicht in de vraag of een hybride oplossing mogelijk is?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #27
Dan zal je alle radiatorenowten vervangen door b.v. convectoren, eventueel met ventilator ondersteuning (DBH) en uit moeten laten zoeken of je leidingen groot genoeg zijn voor het benodigd debiet (de waterhoeveelheid die door de leidingen moet gaanbij een warmtepomp).
Zomaar even overstappen naar lage temperatuur is een utopie waar ook veel installateurs zich nog wel eens on vergissen.
 

Lange Herman

  • #28
Als aanvulling wil ik nog zeggen dat het opwarmen van je huis veel meer vermogen vraagt dan het warm houden.
Ook kun je in overweging nemen om nu de hybride te plaatsen en over een tijdje een meer geschikt afgifte systeem.
 

Hennie_R

  • #29
Hartelijk dank voor jullie reacties. Ik ben een stuk wijzer geworden en weet nu dat ik een hybride warmtepomp voorlopig nog maar uit m’n hoofd moet zetten.
 
  • Like
Waarderingen: BigBert

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu