Oude PVC dakbedekking aan nieuwe sealen/lijmen/kitten?

Deroy

  • #1
De schuur van mij en mijn buurman staan tegen elkaar aan, en het dak is een doorlopend geheel, met 1 gedeelde hwa halverwege. In de PVC dakbedekking over dat geheel zit 1 naad, ruim boven het deel van de buurman. Deze lekt chronisch, ook na herhaalde pogingen tot opnieuw dichtfohnen door een professional. Bij mijn deel is niets aan de hand. Dak is 30 jaar oud. De buurman beweert nu dat het hele dak vervangen moet worden, omdat er niet te lijmen/sealen valt. Mij lijkt dat je ook wel een deel (lees: zijn deel) kunt vervangen en dan de nieuwe naad goed lijmen/kitten, oid.

Klopt dat, is het lijmen/kitten van deze oude PVC dakbedekking aan een nieuw stuk mogelijk en/of verstandig? Waarop dan te letten? Of is dat vragen om problemen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
PVC is wat betreft het repareren een wat lastige kunststof. Dit type kunststof bevat weekmakers die het materiaal soepel maken en dat je het met hete lucht of met een oplosmiddel vloeibaar kan maken. Na jaren verdwijnen de weekmakers waardoor de kunststof stug wordt en met een oplosmiddel of hete lucht moeilijker vloeibaar kan krijgen.

30 jaar oud ik denk dat je beter de bewering van je buurman kan volgen. De kans dat deze reparatie met goed gevolg kan worden uitgevoerd schat ik laag in.
Je kan nog eens een poging wagen. Je zou aan kunnen kloppen bij het bedrijf wat dit dak heeft gemaakt. Anders bij een super specialist op gebied van PVC dakbedekking, dan een van het zelfde merk wat op je dak ligt.
 

Deroy

  • #3
Ik snap dat de 'officiele' methode na 30 jaar, als de weekmakers vervlogen zijn niet meer echt werkt, maar wat is er mis met polymax kit oid?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Geen idee. Maar wie weet lukt het met die kit.
Mocht het een oplossing zijn dan zou de professionele wereld het graag gebruiken.
Waarschijnlijk zijn de eisen die je moet stellen om die een overlap blijvend dicht te houden iets ingewikkelder als je denkt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu