PVC dakbedekking (18 jr oud) stinkt binnen en buiten

DeniseG

  • #1
Onlangs heb ik een woning gekocht met een uitbouw met plat dak. De uitbouw is 18 jaar geleden geplaatst en het dak is voorzien van een PVC dakbedekking. Zo'n 2 maanden geleden merkten wij dat bij zonnig weer de dakbedekking een penetrante plastic/rubber geur afgeeft. Het ruikt een beetje naar plastic/rubber laarzen die in de zon hebben gestaan. Dit is zowel binnen in de woning als buiten te ruiken. Zodra het afkoelt verdwijnt de geur ook meteen.

Los van dat het een vervelende geur is maak ik mij vooral zorgen dat het schadelijk is voor onze gezondheid. Veel gezoek online en gebel naar specialisten levert nog geen uitsluitsel op. Wellicht dat er op dit forum mensen zijn die dit herkennen? Of weten wat het kan zijn? Of het schadelijk is of niet en wat we eraan zouden kunnen doen?

Alle hulp is welkom! Alvast bedankt.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Geen idee. Is het geen stilstaand water wat onder het PVC zit?
 

DeniseG

  • #3
Dat denk ik niet. Er zijn geen blazen te zien onder de dakbedekking. Het ruikt ook niet muf, naar schimmel o.i.d. Het ruikt echt naar warm geworden plastic/rubber.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Na 18 jaar zouden er geen weekmakers meer in het PVC aanwezig kunnen zijn... Binnenzijde geïsoleerd en voorzien van een damprem?
 

DeniseG

  • #5
Volgens de tekening zou er aan de buitenzijde geïsoleerd moeten zijn, maar of dat echt is gedaan weten we niet. We kijken tegen een prachtig houten balkenplafond aan aan de binnenzijde (een van de redenen waarom we het huis zo mooi vonden). Maar er is dus niet op de gebruikelijke wijze geïsoleerd aan de binnenzijde en daarna voorzien van gips.

Als een damprem en isolatie aan de binnenzijde ontbreekt kan er natuurlijk gemakkelijker geur doorslaan naar de binnenzijde, maar dat het dak überhaupt zo een geur afgeeft vind ik vreemd. En daarbij dat inderdaad de vraag of er schadelijke stoffen vrij komen of dat dat niet meer zou moeten kunnen.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Het is juist beter als het platte dak aan de buitenzijde is geïsoleerd. Dat zal dus niet de oorzaak van het probleem zijn.
 

ABCDE

  • #7
DeniseG schreef:
prachtig houten balkenplafond
99% van die woningen hebben de ventilatie niet op orde, dan stinkt het al snel naar het een of ander.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu