Oude lamp reparatie

cr4nk13

  • #1
Hoi allemaal, ik heb een oude lamp uit de jaren 60 die ik wat aan het restaureren ben maar daarbij stuit ik op een situatie waarvan ik niet goed weet of die gevaarlijk en hoe ik deze het beste zou kunnen oplossen/aanpassen.

De lamp heeft twee standaard fittingen in bollen zitten bovenin met elk een eigen standaard stroomkabel (blauw/zwart), twee losse kabels dus. Die kabels gaan allebei een schakelaardoosje in met twee knoppen en hier moet alles dus weer naar 1 stekker die de muur in moet.
1. Nou zitten beide nuldraden samen gefrot in het midden en die leiden allebei naar 1 nuldraad in de stekker die naar de muur moet.. mijn gevoel zegt dat dit ok zou moeten zijn maar weet ik niet zeker.
2. Veel vreemder nog is de zwarte draad die uit de muur komt, die is direct doorgetrokken naar de linkerschakelaar, maar er zat een zwart draadje vast gesoldeerd aan die kabel die naar de rechterschakelaar liep (zie fotos).

Mijn concrete vragen:
1. Dit lijkt me niet veilig zo, dus dat moet anders toch? Is het uberhaupt oke/mogelijk op een fasedraad te "splitsen"?
2. Hoe kan ik dit doen, en welke dingen heb ik hiervoor nodig. Ik krijg niet goed gegoogled welke termen ik moet gebruiken voor een oplossing, ik krijg alleen maar splitters gesuggereerd bij de wandcontactdoos maar dat is niet wat ik hier zoek

lamp1.jpg lamp2.jpg lamp3.jpg
 

Sander 1972

  • #2
Die losse zwarte draad zou onder de andere schakelaar moeten. Samen geknepen in 1 ader huls
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu