LED lampen vervangen gaat niet zonder de oude

Mazin

  • #1
Hallo,
Een vraag die ik niet kan verklaren: kamer met 4 dimbare LED lampen, 3,xx Watt. We wilden de lampen vervangen met iets meer lumen. Gekozen voor lampen van 8 watt, ook dimbaar. Nou de vraag: we moeten minimaal 1 oude lamp aangesloten houden om de nieuwe dimbaar en op volle kracht te laten schijnen. De nieuwe lampen zijn niet dimbaar zonder de combinatie met de oude lampen. Geen idee hoe dit kan!! Dacht eerst aan een maximum wat de dimmer aankan maar zelfs als we alles uithalen en maar 1 nieuwe is deze niet dimbaar en brandt nauwelijks zonder de combinatie van de oude. Iemand een idee? We zijn lost ;)
Dank alvast
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Wellicht is de combinatie van de dimmer en de nieuwe lampen geen goede. Compatibiliteit tussen LED-lampen en dimmers is helaas nog niet altijd vanzelfsprekend. Welke onderdelen gebruik je precies?

Schakel je de spanning wel helemaal uit voordat je de lampen vervangt? Veel moderne intelligente dimmers leren automatisch de belasting in (soort en vermogen) wanneer de dimmer onder spanning wordt gezet. De belasting zomaar veranderen zonder eerst de spanning van de dimmer te halen (dus de groep uitzetten) werkt dan niet.
 

Mazin

  • #3
Ik zet de spanning vanuit de dimmer uit voor vervanging, dimmer en oude lampen van Philips
 

Mazin

  • #4
Ga eerst proberen de groep uit te zetten zoals je suggereert
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #5
Hoe bedoel je "de spanning vanuit de dimmer"? Bij het soort dimmer wat ik bedoel zul je juist ook de spanning vóór de dimmer moeten afschakelen (dus gewoon de groep uitzetten).

Philips maakt bij mijn weten geen dimmers en misschien is het handiger als je juist de nieuwe lampen benoemt. :wink: Graag typenummers van de componenten.
 

Mazin

  • #6
Spanning vanuit de meterkast afgehaald, de nieuwe ingezet, spanning op en dan heb ik op alle lampen minimaal licht en nauwelijks dimbaar.
de nieuwe lampen van het merk silamp, 8w, RoHS compliant, zie foto
0EDF8986-1F3A-4C62-A764-313E740835D6.jpeg
 

Mazin

  • #7
Foto van de dimmer

B0958E73-B7E6-4C54-8FB1-A5FE414A0E6C.jpeg
 

Mazin

  • #8
In ieder geval XanderH: dank voor je reactie. Waarschijnlijk krijg ik de vraag niet helder over. Heb nu van de 4 lampen op de dimmer 3 nieuwe (8 watt) en 1 oude (3 watt). Zonder de oude zijn de nieuwe niet dimbaar en geven heel weinig licht.
Dank voor het meedenken
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #9
Ik kan het doosje van de lamp niet goed zien. Deels omdat de forumsoftware de afbeelding verkleint, maar het helpt ook niet mee dat het onderwerp nog geen kwart van de foto vult. Maar staat daar onder in de hoek niet een symbool "Not Dimmable"??

De Peha dimmer is er één die werkt volgens het fase-aansnijdings principe. Het merendeel van de LED-lampen is echter het beste te dimmen met een fase-afsnijdings dimmer.
 

Mazin

  • #10
Ik moet gaan checken of ze de goede lampen hebben gestuurd (scherp van je dat je het symbool “no dimmable” hebt gezien). Dit terwijl ik dit op de factuur heb zitten
 

Mazin

  • #11
6C4D1F07-7711-415F-B49E-CCC18EB948CE.jpeg
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #12
Foto's in de juiste stand plaatsen a.u.b.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #13
Even los van dimbaar of niet, weet je wel zeker dat je lampen met een kleurtemperatuur van 6000-8000K wilt?

Dat is bijna blauw.

kleurtemperatuur.jpg
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #14
Die lampen zijn niet dimbaar, je vind ze op de website van de fabrikant ook alleen maar als niet dimbaar.
Wat jij zoekt is er zeker wel, ik heb in mijn keuken 3 spotjes zitten welke dimbaar zijn van geel naar fel wit/ geel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu