Oude dakbedekking laten liggen?

@$T

  • #1
Ik ben van plan de keuken naar de garage te verplaatsen. Hiervoor moet wel het e.e.a gebeuren. Onder andere het dak isoleren. nu is mijn vraag de volgende. Kan ik de oude bitumenlaag laten liggen als ik daarop isolatieplaten bevestig dmv schroeven en daarop wil ik EPDM dakbedekking aanbrengen. Het scheelt n.l. een hoop werk en afvoer van deze oude dakbedekking. Wie kan mij antwoord geven?
 

Edwin42

  • #2
Ja dat kan en is geen probleem (zeker als er gewoon kale zwarte app ligt) zou ik het sowieso laten liggen, als er mastiek op ligt met grind zou ik het eraf halen, maar ook mastiek zou kunnen blijven liggen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Let erop dat het aan de randen geen problemen geeft. Aansluiting dakrand en koudebrug e.d.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het is juist prima om het op deze manier te doen. Zo heb je gelijk je dampdichte laag op het goede punt liggen (=oude dakbedekking).

Overweeg eventueel isolatieplaten met afschot en vergeet geen drukplaatjes te gebruiken bij het schroeven.
 

DAK

  • #5
Klopt allemaal.

De bestaande laag (app of sbs) kan worden gebruikt als dampremmer, vervolgens bevestig je hierop de isolatie (het liefst afschot) met schroef en volgringen. Misschien moet je wel je dakrand ophogen want de isolatie mag niet boven de rand uit komen. Vervolgens kun je hierboven de EPDM verlijmen en kun je de daktrim, enz. netjes aanbrengen.

Als het een mastieke dakbedekking is, is het verstandig dit te verwijderen, want deze gaat vloeien en dan krijg je van die zwarte druipers aan de binnenkant van je plafond.


MVG,
DAK

Bericht aangepast, verwijzing naar bedrijf weggehaald.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu