Oude afvoer met zwanenhals in kruipruimte kapot

Rastamano

  • #1
Hallo, ik heb al een beetje gezocht op het forum maar kan niet direct een antwoord vinden....

We hebben een huis uit 65-70. Ik ging even iets checken in de kruipruimte en toen zag ik een drup drup drup.

Daar ondekte ik dat een afvoerbuis een scheurtje had in de zwanenhals.

Dit is de afvoer van onze keuken (gootsteen en vaatwasser). Deze gaat de grond in, dan zit er dus onder de grond een zwanenhalsje, en dan gaat deze naar de voorkant van het huis door de muur naar 'buiten'.

Hier een plaatje,


Het is een 38mm buis, lijkt een soort van kunststof, erg bros en brokkeld er makkelijk af. Er lijken een soort van schroefverbindingen op te zitten met een platte ring met karteltjes. Op de foto zie je er twee. Toen ik deze los wilde schroeven brak alles direct af.

Graag zou ik dit probleem zelf willen verhelpen, en dit lijkt met het makkelijst om over te stappen naar een PVC buis, alleen deze is uiteraard geen 38mm. Daar waar de buis naar boven komt veranderd deze vrij snel in een 40mm PVC buis. Helaas staan er nu een vaatwasser en oven voor, en heb even geen hulp om het te verplaatsen en te kijken hoe dat koppelstuk van PVC naar deze oude buis eruit ziet. Ik verwacht dat ik de buis vanuit de keuken naar de kruipruimte makkelijk zou kunnen vervangen voor een PVC buis, de vraag is dan dus hoe ik de verbinding maak naar de 38mm buis daaronder. De zwanenhals in de kruipruimte kan er ook uit, daarboven zitten namelijk nog meer zwanenhalzen...

Iemand een idee wat voor materiaal deze oude buis is, hoe dit word genoemd, dan kan ik misschien iets meer info vinden op internet.
En of er koppelstukken zijn of dat een goede methodes zijn om deze verbinding te maken.

Ik ben naar de loodgieter geweest die onderdelen verkoopt die was helaas vandaag dicht :( Ik zou wel graag wat meer info willen om zo veel meerk dagen met emmers en handafwasjes te vermijden :-)
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Eigenlijk kan je er een nieuwe sifon tussen plaatsen als je het te minsten los kunt krijgen


het is een messing S-sifon maar tegen woordig zijn ze verchroomd

je kunt evt ook bij rode streep door zagen


en daar een overgangstuk en R.O ring op schuivenzodat je verder met pvc kan werken en een sifon plaatsen en door de muur heen
 

Rastamano

  • #3
Grappig, het zou inderdaad messing geweest kunnen zijn, nu raak je het aan het brokkelt het af. Zo probeerde ik ook de sifon los te draaien en had ik meteen dit ding in mijn hand. De mof met rubber klinkt goed, ik denk dat ik dan direct een PVC buis naar boven doe, waar al sifons hangen. dan ben ik van alle losse dingetjes af en heb ik geen sifon meer onder de grond.

bedankt voor het advies!

@mod ok prima voor de volgende keer
 

Haplo

  • #4
Dubbele sifon werkt niet goed.
 

Kanterz

  • #5
Inderdaad eigenlijk gewoon een stuk pvc 40 naar boven werken, ga ervan uit dat je in je keukenkastje ook een sifon hebt zitten ?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
waar al sifons hangen
als je dit direct had gezegd had ik gewoon gezegd kap alles er maar uit en maak een nieuwe afvoer er in.

en dan hen je de verloop en r.o ring niet nodig.
 

Mj.Borsboom

  • #7
De zwanenhals in de kruipruimte kan er ook uit, daarboven zitten namelijk nog meer zwanenhalzen...

Zie eerste post.
 

Rastamano

  • #8
Bedankt voor alle reacties, het is inmiddels gefixt.

Ik heb een koppelstuk gevonden, deze worden volgens de verkoper normaal gebruik voor lood-pvc verbindingen, wit van kleur. de 38mm messing past er er mooi en word vastgezet met een knelkoppeling met rubber. Dan verder hier naar een kort stukje 32, dan weer verder met 40mm door de vloer van de keuken en zo naar boven. de sifon aan de wasbak hing er al, de vaatwasser nog niet, nu wel.

Het water loopt weer netjes weg, nogmaals bedankt voor de hulp!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Dan verder hier naar een kort stukje 32
dit geeft straks problemen als je vaatwasser en gootsteen er op zit je bouwt een vernauwing er in.
 

Henk E

  • #10
Zoals Henk253 al meld is dit niet ideaal, maar als er straks problemen komen dan weet Rastamano gelijk waar hij moet zoeken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu